Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans hårda ord om ASAP Rocky – på svenska festivalen

Advokaten kämpar för att få ut ASAP Rocky ur Kronobergshäktet.
Nu har Macklemore uttryckt sitt stöd för ASAP Rocky.Foto: STEFANO DALLE LUCHE/AGF/SHUTTERSTOCK / STEFANO DALLE LUCHE/AGF/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Rapparen har suttit häktad i Stockholm sedan den 5 juli.Foto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Justin Bieber, Shawn Mendes och Tyga.

Nu har även Macklemore anslutit sig till skaran som kräver att ASAP Rocky ska släppas ur svenskt häkte.

– ASAP Rocky har suttit fängslad i över en vecka ”on some bullshit charges”, sa stjärnan under en spelning i Helsingborg, enligt Sydsvenskan

Den 5 juli häktades den amerikanske rapparen ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, efter en misstänkt misshandel i centrala Stockholm den 30 juni.

Nu sitter han inlåst på Kronobergshäktet i centrala Stockholm. Åtal kommer väckas senast den 19 juli – om inte häktningsbeslutet hävs innan dess.

Flera kändisar och politiker har backat upp artisten på sociala medier efter uppgifter om inhumana förhållanden på häktet – som rapparen sedan förnekat genom sin advokat. 

Bland annat har artisterna Justin Bieber, Shawn Mendes och Tyga har uttryckt stöd för ASAP Rocky.

Orden från skånska festivalen

Under gårdagen uppträdde Macklemore på Bayside Festival i Helsingborg. Från scenen meddelade han sitt stöd till artistkollegan, skriver Sydsvenskan.

– ASAP Rocky har suttit fängslad i över en vecka ”on some bullshit charges”, sa Macklemore under konserten.

Han fortsatte:

– Det är inte rätt att straffa er fans så vi ska bjuda på en fest i kväll, men jag var tvungen att säga något.

Macklemore och publiken skanderade sedan ”Free Rocky” unisont, varpå artisten drog i gång sin största hit, ”Thrift Shop”.

Husrannsakan i managerns hotellrum

Klockan 08 på fredagsmorgonen ska fyra svenska poliser utfört en husrannsakan mot ASAP Rockys managers hotellrum i Stockholm. Enligt källor till Fox news ska poliserna tagit John Ehmanns telefon för att kunna undersöka innehållet i mobilen.

Varken polisen eller åklagarmyndigheten ville kommentera uppgifterna om husrannsakan.

Expressen kunde på lördagen berätta att ASAP Rocky gjort sig av med sin försvarsadvokat Henrik Olsson Lilja, och bytt ut honom mot advokaten Slobodan Jovicic, som sedan tidigare har ingått i det juridiska teamet runt artisten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.