Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rättsläkarens utlåtande – så dog "Linkin Park"-sångaren

Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM
Foto: MICHELE EVE / SPLASH NEWS / MICHELE EVE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Sångaren Chester Benningtons är nu bekräftad. Rättsläkaren slår fast att dödsorsaken var självmord.

"Linkin Park"-sångaren hittades död under torsdagen i sitt hem i Los Angeles. 

"Chockad och hjärtekrossad, men det är sant", skriver vännen och kollegan Mike Shinoda på Twitter. 

"Linkin Park" sångare Chester Benningtons hittades död under torsdagen. Artisten hittades i sin bostad i Los Angeles, polisen betraktar de som ett självmord. Sångaren blev 41 år gammal.

Sångaren som blev 41 år gammal hade haft problem med drogmissbruk en längre tid innan hans bortgång. Bennington var också med om att förlora sin bästa vän Chris Cornell i maj. Cornell hade även han drogproblem och tog därför sitt liv. 

Vicky Cornell som blev änka efter mannens bortgång visar nu sitt stöd till Benningtons fru Talinda Bennington efter den tragiska bortgången av sångaren 

"Precis när jag trodde att mitt hjärta inte gå sönder mer....Jag älskar dig T", skriver Vicky Cornell på Twitter. 


LÄS MER: Linkin Park-sångaren Chester Bennington död 


Bara en månad innan "Linkin Park"-stjärnan dog lämnade hans son Tyler en gripande post it-lapp på en kaffemugg till pappan Chester Bennington. På lappen refererade sonen till bandets låt "Castle of Glass"

" Pappa, ha det så bra på repetitionen eller vad du nu ska göra i dag, älska livet för att det är ett slott av glas", skrev hans 11-åriga son på lappen.

Artistens fru la sedan ut en bild på den gulliga lappen på sin Twitter den andra juni. med texten. "Våran Tyler är bäst"

Tyler är en av sex barn som Chester Bennington är pappa till. Tre av dom har han tillsammans med frun Talinda Bennington. Paret var tillsammans i 11 år. 


LÄS MER: Chester Bennington gjorde allt för fansen


Benningtons bandmedlem Mike Shinoda uttryckte sin sorg på Twitter efter att "Linkin park" sångaren avlidit. 

"Chockad och hjärtekrossad, men det är sant",skriver vännen och kollegan på Twitter. 

Shinoda grundade bandet år 1996. Han producerade även många låtar. Skivbolaget som bandet hade kontrakt med gick ut med en kommentar efter dödsbeskedet. 

"Chester Bennington var en artist med extra talang och karisma. Han var en människa med ett stort hjärta och en omtänksam själ. Våra tankar och böner går till hans fina familj, hans bandmedlemmar och hans många vänner", skriver Warner Bros Vd Cameron Strang. 

Linkin Park medlemmarna hyllar senare sin saknade sångare i ett meddelande. 

"Vi och tusentals fans runtom i världen sörjer och hälsar att vi älskar dig Chester och du kommer att föralltid vara saknad"


SÅ KA DU FÅ HJÄLP

Du ska inte behöva vara ensam om du mår så dåligt att du tänker på självmord. En bra början kan vara att berätta för någon som lyssnar och kan hjälpa dig. Det kan vara en närstående, en vän eller någon annan som du har förtroende för.Om du mår mycket dåligt och känner att du inte orkar mer ska du söka hjälp direkt på en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hit kan du ringa och vara helt anonym:

Nationella Hjälplinjen. Alla dagar kl 13-21, telefon 020-22 00 60.

Bris - Barnens rätt i samhället. Måndag-fredag kl 15-21, lördag-söndag kl 15-18. Telefon 116 111.

Jourhavande medmänniska. Alla dagar kl 21-06. Telefon 08-702 16 80.

Jourhavande präst. Alla dagar kl 21-06. Nås via 112.

Mind Självmordslinjen. Chatt och telefon dygnet runt. Tjänsten bemannas av volontärer som ger medmänskligt stöd. Telefon 90101.


Källa: Vårdguiden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.