Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans bildsvar efter kroppskritiken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Amy Schumer har hånats för sin kropp, nu biter hon ifrån.
Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYRÅN
Hon förklarar sin egen kropp som frisk och stark.
Foto: John Salangsang / AP TT NYHETSBYRÅN

Amy Schumer har tröttnat på hat, spydiga kommentarer och elaka meddelanden om sin kropp.

Nu slår skådespelaren tillbaka mot hånen i ett nytt inlägg där hon poserar i baddräkt på Instagram.

"Det är så här jag ser ut. Jag är glad. Jag tycker att jag ser stark och frisk ut", skriver hon.

Den amerikanska skådespelaren Amy Schumer befinner sig just nu på en romantisk kärleksresa på Hawaii tillsammans med pojkvännen Ben. På Instagram har hon lagt upp badbilder på sig själv i baddräkt från resan. På en av bilderna, där hon poserar i baddräkt, passar skådespelaren på att slå tillbaka mot alla elaka kroppskommentarer och hånfulla meddelanden hon fått om sitt utseende, skriver People Magazine. 

"Jag tänkte skriva 'god morgon alla nättroll'. Jag hoppas att ni hittar någon glädje i era liv i dag med mänsklig närhet och inte bara genom att skriva elaka saker till en okänd människa ni aldrig träffat, men som uppenbarligen gör dig så rasande", skriver hon.


LÄS MER: Amy Schumer: "Jag är inte plus size"

Amy Schumer om sin kropp

Amy Schumer passar också på att hylla sin egen kropp i inlägget, som nu fått över 120 000 gilla-markeringar.

"Det är så här jag ser ut. Jag är glad. Jag tycker att jag ser stark och frisk ut. Och också lite som Miss Trunchbull i filmen 'Mathilda'". Pussar!", skriver hon.https://www.instagram.com/p/BFzID9GqUJY/

Det är inte första gången som Amy Schumer tar ställning för en positiv inställning till sin kropp. När tidningen "Glamour magazine" publicerade bilder på henne i samband med deras "plus size-nummer" rasade skådespelaren.


LÄS MER: Amy Schumer kastar kläderna i ny kalender

Amy Schumers ilska: "Det känns inte okej"

"Det är absolut ingenting fel med att vara plus size. Det är vackra, friska kvinnor. Plus size anses vara storlek 16 i USA (storlek 48 i Sverige). Jag har storlek 6 eller 8 (34-36 i Sverige) och ändå placerat Glamour Magazine mig i deras plus size-bilaga utan att fråga mig eller ens berätta för mig. Det känns inte okej", skrev Amy Schumer då på Instagram och fortsatte:

"Unga kvinnor kommer då att se min kroppstyp och tänka att 'det är det där som är plus size' och det är inte okej."Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.