Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan tar över klassiska ”Fångarna på fortet”-rollen

Suzanne Reuter blir gåtställare på fortet.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Suzanne Reuter tar över efter Rikard Wolff i ”Fångarna på fortet”.

Stjärnan ska spela rollen som ”Madame Fouras” i den kommande säsongen av TV4-programmet, skriver Aftonbladet.

– Vi är så klart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerskor nu kliver in i den historiska rollen, säger Jonathan Nordin, som är exekutiv producent, till TV4:s hemsida.

Just nu spelas en ny säsong av ”Fångarna på fortet” in i på Fort Boyard i Frankrike. Bland deltagarna märks Kalle Moraeus, Mikaela Laurén och Vlad Reiser.

Nu är det också klart vem som tar över rollen som den som ställer gåtor till de tävlande. Rikard Wolff, som spelade Le Wolff, i den senaste säsongen gick bort i november 2017.

Aftonbladet skriver att Suzanne Reuter ska bli ny gåtställare och att hennes rollfigur ska heta Madame Fouras.

TV4 bekräftar att Reuter ska ta över rollen – man vill dock inte avslöja rollfigurens namn.

– Äntligen kan vi meddela att Suzanne Reuter är fortets nya gåtställare. Vi är så klart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerskor nu kliver in i den historiska rollen, säger exekutive producenten Jonathan Nordin till TV4:s hemsida och fortsätter:

– Inspelningarna pågår just nu ute på Fort Boyard och vi är mycket förväntansfulla över att i höst få visa svenska folket den nya gåtställarens karaktär och Suzanne har redan imponerat stort.

Suzanne Reuter flankerad av programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan.Foto: TV4:s Instagram

Klassiska rolltolkningar

Martin Myrberg spelade den första versionen av gåtställaren i ”Fångarna på fortet”. Den mest klassiska figuren i tornet är dock Fader Fouras, som spelades av Stig Ossian Ericsson i de åtta följande säsongerna.

Bland gåtställarna märks också Börje Ahlstedt som Papa Fouras och Rolf Skoglund som Bebé Fouras. Helt andra rollfigurer har också tagit plats i tornet – till exempel Lasse Brandeby som Kurt Olsson och Felix Herngren som Dan Bäckman.

Den kommande säsongen av ”Fångarna på fortet” leds, som vanligt, av Agneta Sjödin och Gunde Svan. Programmet får premiär i augusti.