Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan svimmade efter klädmiss – fansen kritiska

Elle Fannings tajta klänning fick henne att svimma.Foto: REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA / STELLA PICTURES/REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABAC
Elle Fanning möts nu av kritik efter sitt klädval i Cannes.Foto: MATT BARON/REX / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Elle Fanning glänser på röda mattan under Cannesfestivalen, men det kommer med ett pris.Foto: AGENCE/BESTIMAGE / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Elle Fanning tog i från tårna i sitt klädval till röda mattan i Cannes.

Så pass att stjärnan svimmade – nu kritiseras hon av fansen.

”Ännu ett bevis på det kroppsförtryck som unga kvinnor tvingas utstå,” lyder en kommentar i sociala medier.

Den årliga Cannesfestivalen är i full fart och stjärnorna avlöser varandra på röda mattan.

Modefaktorn är hög – då många kända ansikten tar tillfälle i akt att visa sig från sin bästa sida framför kamerablixtrarna.

En som kan ha tagit det ett steg för lång är den amerikanska skådespelaren Elle Fanning, 21.

I början på veckan dök stjärnan upp på röda mattan i en puderrosa kreation från Prada vars siluett framhävde midjan.

Det extremt tajta klädvalet slutade med att Elle Fanning svimmade under middagen.

 ”Oops, jag svimmade i min 50-tals balklänning från Prada men allt är bra ändå!” skrev stjärnan efter olyckan på sociala medier.

https://www.instagram.com/p/Bxs62uWnZ78/

Fansens kritik: ”Kroppsförtryck”

I kommentarfältet råder det delade meningar om skådespelarens klädmiss. En del röster anser att stjärnan var bäst klädd på hela Cannes – och hyllar henne som modeikon.

Medan andra är direkt kritiska till hennes extravaganta stil – och hävdar att det rör sig om förtryck av kvinnor.

”Ännu ett bevis på det kroppsförtryck som unga kvinnor tvingas utstå. Att tänka på det här får mitt hjärta att värka. Jag hoppas att kvinnor om 20, 30 eller 50 år inte kommer känna sig tvingade till att ha en ”liten midja” eller ”för tajt klänning” för att visa hur feminin man är”, skriver en person.

I synnerhet svimmandet har fått fans att reagera.

”Det är sjukt att människor normaliserar att en skådespelerska faktiskt svimmar på grund av sitt fysiska tillstånd och supertajt klänning och att folk kommenterat att ”du bar i alla fall den finaste klänningen”, vilket gör mig ledsen för kvinnors status”, skriver en röst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.