Foto: JOHN SALANGSANG / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHN SALANGSANG / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHN SALANGSANG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HAHN LIONEL/ABACA USA / HAHN LIONEL/ABACA USA STELLA PICTURESFoto: HAHN LIONEL/ABACA USA / HAHN LIONEL/ABACA USA STELLA PICTURES
 Foto: HAHN LIONEL/ABACA USA / HAHN LIONEL/ABACA USA STELLA PICTURES

Stjärnan opereras – får en ny njure

Publicerad

Selena Gomez har opererat in en ny njure – som hon fått av sin vän.

Nu hyllar hon vännens uppoffring i ett inlägg på Instagram.

"Finns inga ord för att beskriva min tacksamhet", skriver Gomez.

Artisten Selena Gomez, 25, har drabbats av sjukdomen lupus. Hennes tillstånd tvingade henne till en njurtransplantation – och det är hennes vän Francia Raisa som donerat organet till Gomez.

I ett inlägg på Instagram uttrycker Selena Gomez nu sin tacksamhet mot vännen. Hon skriver bland annat:

”Jag vill tacka min familj och det otroliga läkarteamet för allt de har gjort för mig innan och efter operationen. Och slutligen så finns det inga ord för att beskriva min tacksamhet för min fantastiska vän Francia Raisa. Hon gav mig den yttersta gåvan och uppoffringen genom att donera sin njure till mig. Jag är otroligt välsignad. Jag älskar dig så mycket."

 

LÄS MER: Selena Gomez känslomässiga tal efter comebacken

 

https://www.instagram.com/p/BZBHr4Pg5Wd/?taken-by=selenagomez

Har legat lågt under sommaren

Selena Gomez berättar att hon fått frågor om varför hon legat lågt under sommaren, och att anledningen har varit hennes sjukdom.

"Några av mina fans har märkt att jag legat lågt under sommaren och undrat varför jag inte marknadsfört min nya musik, som jag var extremt stolt över. Jag fick reda på att jag behövde en njurtransplantation på grund av min lupus och återhämtade mig. Det var vad jag behövde göra för min generella hälsa", skriver hon.

Hon hänvisar sina fans till sajten Lupus Research Alliance för mer information om sjukdomen. Lupus är en autoimmun inflammationssjukdom och kan angripa hela kroppen – oftast lederna, huden, blodet och njurarna. Sjukdomen kan inte botas.

 

LÄS MER: Selena Gomez besked efter den svåra diagnosen 

 

Selena Gomez gick ut i offentligheten med sin sjukdom 2015 och berättade då att hon tog cellgifter. Hon gav beskedet efter rykten om att hon legat inne på rehab och om att hon gett upp sin karriär.

– Jag blev diagnostiserad med lupus och har genomgått kemoterapi. Det är vad min paus egentligen handlade om. Jag kunde ha fått en stroke, sa hon till Billboard.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag