Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan om mörka tiden: ”Kunde ha dött”

Foto: MATT BARON/BEI/REX / MATT BARON/BEI/REX REX FEATURES
Foto: AO IMAGES, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Liam Payne slog igenom med pojkbandet One Direction. Men trots supersuccén världen över var det inte alltid en dans på rosor. Nu berättar han om den mörka tiden som kantades av alkoholproblem.

– Jag var full varje dag, säger Liam Payne i podcasten ”Table Manners with Jessie Ware”. 

2010 tog pojkbandet One Direction världen med storm och medlemmarna Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Louis Tomlinson och Liam Payne var på allas läppar.

Framgångssagan till trots berättar nu Liam Payne, 26, om den mörka tiden i bandet som han menar kunde ha kostat honom livet.

– Jag gick igenom ett stadium med bandet där jag drack väldigt mycket. Jag var full varje dag och jag såg inte vad som stirrade tillbaka på mig i spegeln, säger Liam Payne i podcasten ”Table Manners with Jessie Ware”.

Nyktrade till inför konserterna

26-åringen berättar att drickandet pågick dygnet runt och att han bara nyktrade till inför deras konserter.

– Jag brukade bli full och sa vad jag ville. Vårt schema var en enda röra, jag brukade kliva av scenen, hög på alla endorfiner och bli fruktansvärt full, gå upp klockan fem på eftermiddagen och göra om allt igen, säger Liam Payne i podcasten.

När han sedan såg en paparazzibild på sig själv menar han att han insåg att han behövde göra en förändring.

– Jag var förvånad över att jag hade blivit den där killen. Men jag var glad att det hände, det var värt det för att få mig att inse vad livet är värt.

”Det skulle ha dödat mig”

Vidare i podcasten berättar Liam Payne att livet som en av medlemmarna i One Direction var galet.

– Vi var helt överarbetade, vi hade inget privatliv, jag lärde mig ingenting om mig själv, säger Liam Payne som menar att samtidigt som det var nervöst att lämna bandet visste han att det var välbehövligt.

– Det var ingen lättnad, det var läskigt just då, men det behövde ett slut. Det skulle ha dödat mig, säger han i podcasten.

Se när Expressen träffar Niall Horan