Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan mobbades på nätet - nu är hon död

Charlotte Dawson blev 47 år gammal.Foto: Gaye Gerard
Hon hittades död i sitt hem i Sydney.Foto: Don Arnold
Charlotte Dawson var en uppskattad tv-personlighet.Foto: Lisa Maree Williams

Tv-profilen Charlotte Dawson hamnade i en djup depression efter att ha förföljts av näthatare.

Nu har hon hittats död, skriver brittiska The Guardian.

Nyzeeländskfödda Charlotte Dawson hittades död i sitt hem i australiska staden Sydney på lördagsmorgonen. Enligt polisen tyder allt på att tv-stjärnan begått självmord.

Dawson hade en historia av depression och lades 2012 in på St Vincents Hospital efter ett självmordsförsök. I flera intervjuer berättade hon att grova trakasserier från näthatare på mikrobloggen Twitter var förklaringen till det plågsamma mentala tillståndet.

Dawsons hem.Foto: Foto: Don ArnoldUttrycker sorg

Den tidigare modellen Dawson gjorde sig mest känd som en något kontroversiell domare i "Australias next topmodel". Utöver det var hon bland annat moderedaktör för Women's Day och drev kampanjer för att bekämpa mobbning och ohälsa.

Nyheten om dödsfallet har spridits snabbt i sociala medier där flera av hennes tidigare medarbetare uttrycker sin sorg.

Chockad och sorgsen

Kollegan Melissa Doyle skriver "En härlig tjej har lämnat oss alldeles för tidigt. Jag ber för att hon hittar den ro hon behövde och förtjänade" på Twitter.

Ben Fordham, som jobbade med Dawson på Channel Nine, säger till Fairfax Media att hon var "upprörande, utåtriktad och frispråkig, men mest av allt var hon en fenomenal människa".

Nya Zeelands premiärminister John Key skriver att han är chockad och sorgsen över rapporten om hennes död.

Charlotte Dawson blev 47 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.