Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan kontrollerar varje år om dottern är oskuld

Rapparen T.I. låter gynekolog undersöka om mödomshinnan är intakt – får kritik.
Stjärnrapparen T.I. låter kontrollera att dottern är oskuld.Foto: JOHN AMIS / AP TT NYHETSBYRÅN
T.I. under en konsert.Foto: SCOTT ROTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Artisten T.I. vill inte att hans tonåriga dotter Deyjah ska vara sexuellt aktiv.

Nu hävdar stjärnrapparen att han är säker på att hon är oskuld – eftersom han varje år ser till att en gynekolog kontrollerar dottern.

– Jag kan bekräfta att hennes mödomshinna fortfarande är intakt nu när hon har fyllt 18 år, säger T.I. enligt New York Post.

Nu får rapparen kritik av upprörda fans – och av experter som påpekar att han har fel om hur man kan bevisa att någon är oskuld.

Det var under en intervju i podcasten Ladies Like Us som T.I., vars egentliga namn är Clifford Harris Jr., fick frågan om hur han agerar som förälder mot sina döttrar när det gäller känsliga ämnen som sex. Han berättade då hur han har agerat kring äldsta dottern Deyjah Harris.

– Vi har inte bara pratat om det, varje år går vi till gynekologen för att kontrollera hennes mödomshinna. Och ja, jag följer med henne, sade den 39-årige stjärnan enligt Buzzfeed.

Efter dotterns 16-årskalas beställde han läkartid och satte en lapp på hennes dörr där det stod ”Gynekologundersökning. I morgon. 9.30.”

– Jag säger till gynekologen, bara kontrollera mödomshinnan och ge mig resultatet. Och jag kan bekräfta att hennes mödomshinna fortfarande är intakt nu när hon har fyllt 18 år, sade T.I. i podcasten.

Läkare: Inte en indikator på om någon är oskuld eller inte

Läkaren Jen Gunter skrev en lång rad inlägg på Twitter om att rapparen har fel.

”Det här är fruktansvärt på så många nivåer”, skrev hon och fortsatte:

”Mödomshinnan är inte en indikator på om någon är oskuld eller inte, den är intakt på 50 procent av alla sexuellt aktiva tonåringar och är ofta väldigt flexibel.”

https://twitter.com/DrJenGunter/status/1192143632394002433

Författaren Wagatwe Wanjuki skriver på Twitter att hon tycker T.I. har en ”osund syn på sex och kvinnor”.

https://twitter.com/wagatwe/status/1192174813009178624

Planned Parenthood, som arbetar för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, skrev på Twitter att ”du kan inte bekräfta om någon har haft sex eller inte genom att undersöka mödomshinnan”.

Enligt 1177 Vårdguiden och RFSU är uttrycket ”mödomshinna” inte ens korrekt.

1177 Vårdguiden: Det är bara en myt

Det finns ingen hinna som täpper till slidöppningen helt eller delvis. Använd därför heller inte slidkrans, som lanserats som ett nytt ord för mödomshinnan.

Formen på slidöppningen kan vara lite oregelbunden, och öppningens kant kan vara lite veckig eller flikig. Det är det här som felaktigt ibland kallas för mödomshinna, och är egentligen bara den öppning där slidans yttre del övergår i den inre delen av slidan. Någon hinna som täcker slidöppningen finns inte, utan är bara en myt.

Källa: 1177 Vårdguiden

RFSU: En sådan hinna finns inte

Ordet ”mödomshinna” ger en bild av att en slidmynningen täcks av en hinna som kan spricka. En sådan hinna finns inte. RFSU använder istället ordet ”slidkrans”.

Källa: RFSU

Dottern har lajkat kommentar som sågar pappans beteende

Dottern Deyjah går första året på college och är ofta aktiv på sociala medier – där hon efter podcasten har lajkat kommentarer som beskriver pappans beteende som ”äckligt” och ”kontrollerande”.

https://www.instagram.com/p/BsJX83LlcXu/

T.I. har sex barn. Han har släppt tio album och vunnit tre Grammys, bland annat för ”My Love” 2007 i kategorin bästa rap/sång-samarbete tillsammans med Justin Timberlake.

På Billboard Music Awards utsågs han 2009 till decenniets främste manlige R&B/hiphop-artist.

Här är några av dagens nöjesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.