Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan känns knappt igen i nya rollen

Renée Zellweger i nya rollen som Judy Garland. Foto: Andy Oliver/Stella Pictures

Renée Zellweger fick lägga över två timmar i sminket och under tiden förvandlades hon till Judy Garland. 

I den nysläppta trailern går det knappt att känna igen stjärnan.

Renée Zellweger i nya rollen som Judy Garland. Foto: Andy Oliver/STELLA PICTURES
Foto: Känns knappt igen i filmen.

Det är femtio år sedan artisten Judy Garland gick bort och i år har filmen om hennes liv premiär. Hollywoodskådespelaren Renée Zellweger, 50, spelar Judy – och i den nysläppta trailern är stjärnan knappt igenkännbar, skriver Marie Clare.

Enligt uppgifter fick Zellweger lägga över två timmar i sminket för att bli så lik Judy som möjligt. Man använde proteser, kontaktlinser och peruker i förvandlingen. 

Zellweger har också sagt att hon utvecklade stor ”empati och respekt” för Judy Garland under inspelningen, och att rollen gav henne en större inblick i Garlands väldokumenterade liv. 

– Det hon hade att övervinna i en tid då kvinnor inte nödvändigtvis kände att de hade makt över sina egna liv på det sätt som vi gör i dag. Det satte sig hos mig och jag hoppas att folk berörs av det på samma sätt som jag gjorde, säger hon.

Enligt regissören Rupert Goold var Zellweger det enda valet för rollen.

– Jag kände att Renee var kvalificerad till att spela Judy. För det första är hon en en Oscarsvinnande skådespelare, och för det andra är hon en underbar komiker. För det tredje visste jag, från Chicago att hon kunde sjunga, berättar han för ET Online och fortsätter:

– Jag klargjorde för Renée att det jag ville ha var någon som skulle göra Judys sånger till sina egna och det gjorde hon verkligen.

Garland blev känd över en natt som Dorothy i ”Trollkarlen från Oz”. Hon dog som 47-åring efter en drogöverdos.

Efter Zellwegers filmsuccé som karaktären Bridget Jones, baserad på Helen Fieldings hyllade böcker, tog hon en paus från Hollywood i sex år. Anledningen till pausen berättar hon berodde på att hon var ”uttråkad”. 

Under tisdagen hintade dock Zellweger om att en kommande Bridget Jones-film kunde vara på gång, skriver Daily Mail.

– Jag vet inte. Jag vet att Helen har skrivit boken, vilket betyder att det finns en möjlighet, sa hon angående spekulationerna. 

Filmen ”Judy” har premiär i höst. Förutom Zellweger så syns i rollerna också Bella Ramsey, som dottern Lorna Luft, Gemma-Leah Devereux, som dottern Liza Minnelli, och Finn Wittrock som femte maken Mickey Deans.

 

Se trailern här:

https://www.youtube.com/watch?v=iCfGxxLXJYc