Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan jagade bort tjuvarna – med färg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gyllene Tider.
Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Micke "Syd" Andersson.
Foto: JOHAN ADELGREN

När Gyllene Tider-trummisen Micke "Syd" Andersson hörde inbrottslarmet gå i grannhuset så reagerade han direkt, skriver Aftonbladet.

Han hamnade öga mot öga med en av tjuvarna och jagade bort dem från huset med en röd sprejfärg. 

– När det är en granne eller nån man känner som drabbas så vaknar en instinkt; ”Din jävel”, säger han till tidningen.

Under onsdagskvällen gick inbrottslarmet i ett hus i en söderförort till Stockholm – turligt nog för husägarna bor de granne med Gyllene Tiders trummis Micke "Syd" Andersson. 

Han och frun visste att ägarna var bortresta och när de såg att någon med huvtröja lyste med ficklampa i grannhuset där larmet ljöd reagerade han direkt, skriver Aftonbladet.

– Då går man i gång. Jag skrek åt Helena att ringa polisen och så sprang jag ut och dunkade på fönstren och skrek allt vad jag orkade, säger Micke till tidningen

Hamnar öga mot öga med tjuvarna

Han hade med sig en så kallad knock out-sprej, en laglig sprej som man får använda vid inbrott.

Med sina rop och sprejen lyckas Micke "Syd" Andersson jaga bort tjuvarna. 

– Plötsligt kommer det två killar som hoppar ut från ett fönster och jag skriker efter dem. Jag går fram och när jag är vid fönstret så kommer det plötsligt ut en tredje kille. Han landar precis framför mig och jag reagerar blixtsnabbt och sprayar honom med rödfärg. Killen sprang i väg och försvann. 


LÄS MER: Här är Micke "Syd" korvgubbe i trans


Poliserna kom snabbt och jagade tjuvarna med hundpatrull och fick upp ett spår efter dem som ledde till tunnelbanan, berättar han.

"Jag tvekade aldrig att agera"

Spaningsläget bedöms som gott efter det rådiga ingripandet med sprejfärgen, skriver Aftonbladet.


LÄS MER: Micke "Syd" besviken – ville få mer pengar


Gyllene Tider-stjärnan säger att en instinkt vaknade som fick honom att agera. 

– Man fick ju ett oerhört adrenalinpåslag. Men jag tvekade aldrig att agera. Du kan bli rädd när man ställs inför ett sådant här dilemma, men man går på automatik. När det är en granne eller nån man känner som drabbas så vaknar en instinkt; ”Din jävel”, säger han till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.