Olle Jönsson i Lasse Stefanz berättar hur han botade sina onda knän med hjälp av ett ämne som utvinns ur tuppkam. Foto: MIKAEL SJÖBERGOlle Jönsson i Lasse Stefanz berättar hur han botade sina onda knän med hjälp av ett ämne som utvinns ur tuppkam. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Olle Jönsson i Lasse Stefanz berättar hur han botade sina onda knän med hjälp av ett ämne som utvinns ur tuppkam. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Olle Jönsson. Foto: SVEN LINDWALLOlle Jönsson. Foto: SVEN LINDWALL
Olle Jönsson. Foto: SVEN LINDWALL
Olle Jönsson uppträder med Lasse Stefanz. Foto: SVEN LINDWALLOlle Jönsson uppträder med Lasse Stefanz. Foto: SVEN LINDWALL
Olle Jönsson uppträder med Lasse Stefanz.  Foto: SVEN LINDWALL

Stjärnan injicerade tupp- kammar – efter tuffa tiden

Publicerad

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson led av dåliga knän och kunde knappt stå upp.

Han fick kortison – men det hjälpte inte alls. 

Då började han injicera tuppkammar – och det gav resultat.

– Jag hade aldrig trott på sånt. Men jag köpte dem på apoteket för 2700 kronor, säger han till magasinet Filter.

Det är i magasinet Filter som Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson, 61, berättar om sitt liv. Bland annat berör han sina många åkommor och hur han behandlar dem.

Han berättar att hans knän varit så dåliga att han knappt kunnat gå.

– Jag kunde fan inte gå. De gav mig kortison men det hjälpte inte, säger han till magasinet Filter. 

Brosket hade slitits ner så att knotorna i knäleden skrapade mot varandra.  Olle Jönsson misstänker att det var övervikten som ledde till detta. Han fick kortison – men det hjälpte inte, berättar sångaren i Filter. 

 

LÄS MER: Olle Jönsson om sin kamp mot sjukdomen

 

Då var det någon som tipsade om tuppkam. I tuppkammar finns nämligen så kallad hyaluronsyra som används i medicinska preparat. Hyaluronan har en stötdämpande funktion vilket gör det till en av de viktigaste komponenterna i broskväv. 

I Filter berättar Olle Jönsson att han bara en vecka efter att behandlingen inletts kunde gå igen.

Olle Jönsson fick hjärtinfarkt

Han berättar också att han drabbats av en hjärtinfarkt - medan han var ute på åkgräsklipparen. Det skedde för 11 år sedan.

– Smärtan var fruktansvärd och jag svettades något djävulsk. Det trycket över bröstet och strålade ut i armen, säger han.

Det slutade med att kranskärlen fick öppnas med en ballongsprängning på Centralsjukhuset i Kristianstad.

Förra året tvingades sångaren byta ut tänderna i sin överkäke på grund av diabetesrelaterad tandlossning - något som kostade honom över 100 000 kronor.

 

LÄS MER: Olle Jönsson slipade tänderna – för 100 000 

 

– Jag fick tandlossning efter illa skötta tänder sedan jag var liten i kombination med diabetesen. Nu har jag fått en ny uppsättning i överkäken, det tog 1,5 månad innan allt var fixat och kostade över hundratusen men det var väl placerade pengar. Jag var rädd att jag skulle börja läspa men det har gått jättebra, säger han till Aftonbladet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag