Miley Cyrus. Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWSMiley Cyrus. Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Miley Cyrus. Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Miley Cyrus. Foto: SOL TUCKER / SOL TUCKER/INSTARIMAGES.COM/IBL STARTRAKS PHOTOMiley Cyrus. Foto: SOL TUCKER / SOL TUCKER/INSTARIMAGES.COM/IBL STARTRAKS PHOTO
Miley Cyrus. Foto: SOL TUCKER / SOL TUCKER/INSTARIMAGES.COM/IBL STARTRAKS PHOTO
Stefano Gabbana och Domenico Dolce. Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅNStefano Gabbana och Domenico Dolce. Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Stefano Gabbana och Domenico Dolce. Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Stjärnan i storbråk med modeföretag

Publicerad

Miley Cyrus bror Braison Cyrus gjorde debut som modell för Dolce & Gabbana - men nu har systern sett till att han fått sparken.

Efter att Miley Cyrus kritiserade klädmärket ger nu en av grundarna svar på tal, och avslutar samarbetet med Braison Cyrus.

”Vi är italienska och vi bryr oss inte om politik" skriver Stefano Gabbana på Instagram.

Miley Cyrus, 24, har fullt upp med att vara stolt över sina småsyskon. Medan lillasyster Noah Cyrus, 17, försöker slå som artist så har lillebror Braison Cyrus, 23, påbörjat en modellkarriär.

När Braison Cyrus gick som modell för Dolce & Gabbana i Italien passade Miley Cyrus på att hylla sin bror - men samtidigt skickar hon en känga till det exklusiva klädmärket.

"”Älskar dig, prins sockerbjörn, och stort grattis till din upplevelse. Ps. D&G, jag tar starkt avstånd från er politik. Men jag stöttar ert företags ansträngning för att lyfta unga artister och ge dem en plattform att skina på” skriver Miley Cyrus på sin Instagram.

Miley Cyrus utvecklar inte vad hon menar med Dolce & Gabbanas politik, men klädmärket har tidigare uttalat sig negativt kring homoadoption och provrörsbefruktning. Dessutom har märket förknippats med USA:s kritiserade president Donald Trump och hans fru Melania Trump.

 

LÄS MER: Därför slutar Miley Cyrus knarka ”Ville vara säker”

 

Miley Cyrus får Stefano Gabbana emot sig

 

LÄS MER: Ilskan mot Miley efter knarkbilden

 

Stefano Gabbana, ena halvan av duon bakom klädmärket, har inget tålamod med Miley Cyrus pik mot märket. I en kommentar på hennes Instagram kallar han artisten "ignorant", och lovar att Braison Cyrus aldrig kommer få jobba med dem igen.

”Vi är italienska och vi bryr oss inte om politik och framför allt inte den amerikanska. Vi gör klänningar och om du försöker göra politik med ett inlägg så är det ignorant. Vi behöver inte dina poster eller kommentarer så ignorera oss nästa gång, snälla”, skriver Stefano Gabbana på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BVdkITgl-Vk/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag