Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

52-åriga modellens budskap i bikinibilden

Ashley Graham och Brooke Shields fotograferades i samband med reklamkampanjen.Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME
52-åringen berättar nu om den negativa inverkan karriären som ung fotomodell haft.Foto: ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES / AVALON.RED B4486

Brooke Shields påbörjade sin modellkarriär redan som tonåring. Nu ställer hon upp i en reklamkampanj för att hylla alla kroppars olikheter.

– Som 52-åring är jag äntligen bekväm och stolt över allt jobb jag lagt på min kropp, säger hon till tidningen People.

Brooke Shields, 52, började filmkarriären som barn redan 1978, då hon som tolvåring hade en roll i filmen ”Pretty Baby”.

Sedan dess har hon spelat i en mängd tv-serier och filmer, men framför allt dominerat den internationella modescenen, bland annat då hon som 14-åring prydde omslaget på Vogue International. 

Nu ställer hon upp i en kampanj för baddräktsmärket "Swimsuits for all", som vill designa snygga baddräkter som alla kan känna sig bekväma i – oavsett kroppstyp.

Stjärnan om den hårda uppväxten

På reklambilderna poserar 52-åringen i bikini, och i en intervju med tidningen People berättar hon om vilka spår karriären som ung modell lämnade. 

– Att växa upp under så hård granskning gjorde mig osäker över mitt utseende, säger hon till tidningen.

https://www.instagram.com/p/BjCvrFfB6YC/?utm_source=ig_embed

Brooke Shields: ”Äntligen bekväm”

– Jag kände mig bortkopplad från min egen kropp, det tog mig år att skilja andras åsikter från mina egna. Allt med tiden kunde jag hitta självförtroende genom min karriär, min passion, mitt nätverk av starka kvinnliga förebilder, och min resa genom moderskapet, säger hon.

”Vägra känna dig osäker i en baddräkt den här sommaren”, skriver modemärket "Swimsuits for all" i ett Instagraminlägg. Och den 52-åriga modellen berättar i intervjun med People att hon först nu kan känna sig bekväm att visa upp kroppen.

– Som 52-åring är jag äntligen bekväm och stolt över allt jobb jag lagt på min kropp. Jag kan säga att jag känner mig självsäker i mitt eget skinn, att visa min kropp och inte gömma den, säger Brooke Shields till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.