Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan har lämnat Ukraina – promenerade till gränsen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Skådespelaren Sean Penn, som vid krigsutbrottet befann sig i Ukraina för att filma en dokumentär, verkar nu ha lyckats lämna landet.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Sean Penn, som vid krigsutbrottet befann sig i Ukraina för att filma en dokumentär, verkar nu ha lyckats lämna landet.

På Twitter skriver han: ”Jag och två kollegor gick flera kilometer till den polska gränsen efter att ha övergett vår bil vid sidan av vägen. I nästan alla bilar (på bilden som publicerats i inlägget) färdas endast kvinnor och barn, många till synes utan bagage, och bilen är deras enda ägodel av värde”.

Penn besökte senast i november Ukraina för att påbörja förberedelserna till dokumentären.

Det är inte första gången skådespelaren engagerar sig i humanitära insatser. I dokumentären ”Citizen Penn” från 2020 får man följa Sean Penns resa när han startar en välgörenhetsorganisation till förmån för de drabbade av jordbävningen på Haiti 2010. Organisationen har även hjälpt till med testning och vaccin under coronapandemin.

Rättad: I en tidigare version angavs fel sträcka som vandrats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.