Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan fruktade för sitt liv – stalker får besöksförbud

I rättsliga dokument uppges ”Bad guy”-artisten vara rädd för sin och familjens säkerhet.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Billie Eilish stalker får inte närma sig artisten och hennes familj på tre år.
Foto: JM ENTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK / JM ENTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I maj fick Billie Eilish ett temporärt besöksförbud mot stalkern Prenell Rousseau beviljat. 

Nu har besöksförbudet förlängts och han får inte närma sig artisten på tre år, enligt TMZ

”Min pappa försökte upprepade gånger be honom att gå därifrån, men han vägrade, berättade världsstjärnan i ansökan om besöksförbud. 

I början av maj började Prenell Rousseau dyka upp utanför Billie Eilish och familjens bostad. Trots att artistens pappa upprepade gånger bad honom att lämna platsen fortsatte Rousseau att komma tillbaka. 

Tillsammans med en advokatbyrå ansökte Billie Eilish om ett fem år långt besöksförbud. En domstol i Los Angeles har nu beviljat ett besöksförbud på tre år, vilket kan ändras eller förlängas med tiden. Det skriver TMZ

Förutom att dyka upp upprepade gånger ska mannen även inte uppvisat den sociala distans det finns krav på i USA. 

Enligt ansökan om besöksförbud, som TMZ tidigare tagit del av, ska Rosseau ha rört vid både dörrhandtaget och ringklockan till huset, utan vare sig munskydd eller handskar, vilket fått familjen att frukta för sina liv. 

Billie Eilish: ”Han vägrade”

”Medan vi väntade på säkerhetspersonalen så fortsatte Mr. Rousseau befinna sig på vår veranda. Han satte sig ner och började läsa en bok, medan han också deltog i en monolog. Min pappa försökte upprepade gånger be honom att gå därifrån, men han vägrade”, berättar Billie Eilish i ansökan om besöksförbud. 

På bara några dagar ska han sammanlagt ha besökt familjen Eilish hem sju gånger. 

Besöksförbudet innebär att Prenell Rousseau inte får försöka kontakta artisten och är förbjuden att vistas mindre än 100 meter från Eilish och hennes familj. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.