Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan försvann – dök upp totalt förändrad sex år senare

Hon var en av världens mest hyllade skådespelerskor, när hon plötsligt försvann från rampljuset – och kom tillbaka totalförändrad sex år senare.Foto: MICHAEL HURCOMB/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar Renée Zellwegger varför hon lämnade kändisskapet, i en intervju med New York Magazine.Foto: GG/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA
Från ”Bridget Jones dagbok”.Foto: LMK MEDIA/IBL

Hon var en av världens mest hyllade skådespelerskor, när hon plötsligt försvann från rampljuset – och kom tillbaka totalförändrad sex år senare.

Nu berättar Renée Zellwegger varför hon lämnade kändisskapet, i en intervju med New York Magazine.

– Jag var inte hälsosam, jag tog inte hand om mig själv. Jag var sist på min lista över prioriteringar, säger Zellwegger till tidningen.

Från att ha varit en av världens mest kända och framgångsrika skådespelare med roller i filmer som ”Bridget Jones dagbok” och ”Åter till Cold Mountain”, försvann plötsligt Renée Zellwegger från rampljuset 2010.

När hon dök upp på röda mattan igen för första gången på sex år 2016, så gick hon knappt att känna igen.

Beslutet att dra sig tillbaka

Nu berättar skådespelerskan om beslutet att dra sig tillbaka från kändisskapet under en så lång period.

– Jag var inte hälsosam, jag tog inte hand om mig själv. Jag var sist på min lista över prioriteringar, säger hon i New York Magazine.

Hon fortsätter:

– Terapeuten kunde se att jag tillbringade 99 procent av mitt liv åt att vara den offentliga personen, och bara en mikroskopisk smula i mitt riktiga liv. Jag var tvungen att få vara ledig, att inte veta vad jag ska göra de kommande två åren. Jag ville att det skulle finnas utrymme för lite misstag. Det behövdes lite tystnad för att idéerna skulle komma krypande.

”Inget som går upp mot internationell förödmjukelse”

Vid sin återkomst 2016 kritiserades Zellwegger över hela världen för omfattande skönhetsoperationer, och skådespelerskan menar att det gav henne perspektiv på livet.

– Det finns inget som går upp mot internationell förödmjukelse för att få lite perspektiv. Det blir tydligt vad som är viktigt för dig. Och det rensar bort all sorts ytlighet som man inte har tid för oavsett, säger hon.

Trots att hon var deprimerad när hon gick på långledighet, så hade Zellwegger sedan flera år av ett lyckligt liv i det dolda.

– Jag hade en härlig femårsperiod när jag var lycklig i mitt nya kapitel som ingen hade någon aning om, säger hon.

Att hon valde bort kändisskapet gjorde också att hon slutade bli igenkänd på stan.

– Det var viktigt för mig, den tiden. Man är inte i människors medvetande längre, så de kopplar inte direkt. Det är ett tystare liv, och jag älskar det. Jag kan ha väldigt autentiska upplevelser med människor igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.