Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan ”försvann” för år sen – nu dyker hon upp igen

Lorde har släppt två album och vunnit två Grammys Awards.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Efter världsturnén Melodrama world tour 2018 har hon till stor del hållit sig undan offentligheten.
Foto: CHARLES HOWELLS / AP TT / NTB SCANPIX
Lorde på Annexet i Stockholm 2017.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det har gått nästan fyra år sedan nya zeeländska Lorde släppte sitt senaste album och sedan dess har hon i princip gått under radarn.

Men nu har hon gjort ett ovanligt framträdande i sociala medier.

Artisten Lorde, eller Ella Yelich-O’Connor som hon egentligen heter har för vana att hålla sig hyfsat undan offentligheten mellan sina musikprojekt.

I juni är det fyra år sedan hon släppte det hyllade albumet Melodrama, så när fans fick se en ny bild på ”Royals”-stjärnan blev det glada tillrop i kommentarsfältet. 

För i veckan gjorde 24-åringen ett ovanligt framträdande i sociala medier. Denna gång på en bild tagen under en födelsedagsmiddag för vännen och matskribenten Albert Cho på en restaurang i Auckland, skriver news.com.au.

https://www.instagram.com/p/CNUY6KpMLlT/

Lämnade sociala medier

Det är tre år sedan Lorde lade upp någonting på sin offentliga Instagram. 

I en exklusiv intervju i november förra året förklarade Lorde varför hon dragit sig tillbaka från sociala medier och på så vis även offentligheten. 

– En anledning till att jag lämnade sociala medier, förutom att jag kände som att jag förlorade min fria vilja, var den enorma stress jag kände kring vår planet, kring systematisk rasism och polisbrutalitet i landet, säger hon i intervjun i Interview Magazine. 

– Det förstör den del av min hjärna som kan arbeta (make work?). Hur balanserar man att behöva ha ett finger på pulsen och samtidigt inte bli galen? 

Däremot har hon ett ”hemligt” konto, med en något oväntad nisch. 

På kontot ”onionringsworldwide” recenserar hon nämligen lökringar under sina resor.

Kontot låg vilande under några år efter att fans klurat ut att det var Lorde som låg bakom kontot. Men i december dök bilder och beskrivningar av lökringar upp igen. 

https://www.instagram.com/p/CJAp4xUFXc3/

Nytt album på gång

Den nya bilden på Lorde har fått fans att hoppas på en snar comeback. Flera kommenterar med hoppfulla frågor om när nästa album släpps och hälsningar som ”be henne att ge oss ny musik!”. 

I maj förra året avslöjade Lorde att hon jobbade på ett nytt album. Men när det kommer återstår att se.  

Tusse: Det gör jag om 10 år

Mellovinnaren i stor intervju med Expressens Anna Friberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.