Foto: / STELLA PICTURES BACKGRID US
 Foto: / STELLA PICTURES BACKGRID US

Stjärnan förstörd – efter svåra olyckan

Publicerad

Filmstjärnan Daniel Day-Lewis skadades i en motorcykelolycka och bröt armen.

Det skriver tidningen New York Post – som även publicerar bilder på skådespelaren där han går nedför gatan i mysbyxor och grinar illa av smärtan.

Nu går han inte längre att känna igen. 

Daniel Day-Lewis är en så kallad "method actor" som är känd för att gå helt upp i sina roller. 

Till exempel sades han bete sig som Abraham Lincoln även privat under inspelningen av Stephen Spielbergs film om 1800-talspresidenten, 2012 års "Lincoln". 

Men uppträdandet som skadad pösmunk är ingen skådisroll – Daniel Day–Lewis har varit med om en motorcykelolycka och sågs med armen i gips, enligt tidningen New York Post. 

Bröt armen i mc-olycka

På bilder som tidningen publicerat syns stjärnskådespelaren på gatan i Manhattanområdet West Village, där han har en lägenhet.

Han är klädd i rosa T-shirt och randiga mysbyxor, och håller om vänsterarmen, som är gipsad.

Ett sjukhusarmband syns fortfarande runt höger handled.

Skillnaden från när han dök upp på Oscars-galan i februari är enorm. Förutom gipset runt armen och mjukisbyxorna, har Daniel Day-Lewis även snaggat sig. 

Enligt New York Post bröt Daniel Day–Lewis nyligen armen i en motorcykelolycka. 

– Han mår bra, ingen annan skadades. Han var väl skyddad och bar hjälm. Men det är synd, säger en anonym källa till tidningen. 

Vann tre Oscar

Daniel Day–Lewis, 60, är från Storbritannien men är mest känd för sitt arbete i Hollywood. 

Han är den ende manlige skådespelaren som vunnit tre Oscar för huvudroller. Han belönades för "Lincoln", "My Left Foot" från år 1989 samt 2007 års "There will be blood".

Endast Katharine Hepburn slår honom i Oscarskategorin: hon vann fyra Oscar för huvudroller. 

I juni meddelade Daniel Day-Lewis att hans kommande film "Phantom Thread" blir hans sista.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag