Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan bojkottas – efter kontroversiella uttalandet

Kat Von D får kritik från sina fans efter beskedet på Instagram. Foto: ENRIQUE RC, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES
Flera skriver att de kommer att bojkotta hennes företag. Foto: Instagram/thekatvond

Den kända tatueraren och makeupartisten Kat Von D, 36, berättade för sina följare på Instagram att hon inte kommer att vaccinera sitt barn.

Nu skriver flera att de kommer att bojkotta hennes företag, skriver Insider.

– Kat får höra från väldigt många fans att det är fel att inte vaccinera sitt barn, för det stämmer, säger barnläkaren Natasha Burgert till tidningen.

Hon driver ett företag som säljer skönhetsprodukter och är en världskänd tatuerare. Nu är 36-åriga Katherine von Drachenberg, mer känd som Kat Von D, åter i rampljuset – av helt andra anledningar.

Katherine är gravid och väntar barn med sin man Leafar Seyer. I torsdags la hon ut en bild på sin mage på Instagram. Hon skriver att hon har ”bombarderats med råd” sedan hon blev gravid.

I inlägget skriver hon att hon tänkte föda sitt barn hemma utan medicin, men också att hon inte tänker vaccinera barnet, skriver Insider.

https://www.instagram.com/p/Bjvkm1gHPPb/?utm_source=ig_embed

Hennes fans kritiserade snabbt beslutet att vägra vaccination. Vissa skrev att det är oansvarigt medan andra uppmanade till bojkott av Katherines sminkprodukter.

”Kat, det är bra att du har valt barnmorska och naturlig förlossning. Det är väldigt starkt och modigt av dig men snälla, vaccinera ditt barn”, skriver en person.

 

LÄS MER: Tv-profilens stora babylycka: ”En pojke” 

 

Barnläkaren: ”Fel att inte vaccinera”

Barnläkaren Natasha Burgert berättar för Insider att föräldrar får bestämma vad som är bäst för deras familjer, men att vaccinationer borde vara en prioritet.

– Kat får höra från väldigt många fans att det är fel att inte vaccinera sitt barn, för det stämmer, säger hon.

– Det finns hundratusentals smarta föräldrar som lever med konsekvenserna av mässlingen i sina samhällen och med kikhosta i sina förskolor eftersom barn och vuxna inte har vaccinerat sig. De är trötta på det. Många föräldrar förstår att de här medicinerna är säkra, livsskyddande och en del av resonligt föräldraskap.

Kat Von D möter ett stort motstånd efter beskedet. Foto: ENRIQUE RC, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES

Natasha Burgert förklarar att hon hoppas att Katherine lyssnar på sina fans, läkare, vetenskapsmän, forskare, föräldraskapsgrupper och över 90 procent av allmänheten som inte står bakom hennes val.

 

LÄS MER: Kat Von D: Jesse James var otrogen med 19 kvinnor 

 

Immunförsvaret utvecklas

Medicinska experter håller med om att vaccinering är viktigt i samhället, skriver Insider.

Vaccin innebär att delar av ett virus eller bakterie förs in i kroppen för att på ett säkert sätt låta immunförsvaret utvecklas och förbereda kroppen för framtida sammandrabbningar.

Sedan vaccinering framtogs i slutet av 1700-talet har metoden lyckats få bort många dödliga sjukdomar från samhällen – som smittkoppor och polio.

”Vaccination skyddar ditt barn mot sjukdomar som kan vara livshotande eller ge allvarliga skador”, skriver Vårdguiden.

”Vaccinationer ger ett bra skydd mot smittsamma sjukdomar. De vaccin som ingår i programmet är noggrant testade och kontrollerade.”

Flera av sjukdomarna som barn erbjuds vaccin mot är ovanliga i Sverige i dag, mycket tack vare vaccinationsprogrammet.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!