Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan avslöjar sin hemlighet – efter hot

Nikkie de Jager har över 30 miljoner följare i sociala medier.Foto: Instagram/nikkietutorials

Nikkie de Jager, en av de största sminkprofilerna på Youtube, väljer att komma ut som transexuell.

Det efter att hon blivit utpressad av människor som vill henne illa.

– Så i dag tar jag tillbaka min egen makt, och jag har något som jag vill berätta för er, säger hon i en omtalad video på Youtube.

Nikkie de Jager, mer känd som NikkieTutorials på Youtube, publicerade en ny video på sin kanal under måndagen.

Med rubriken ”I’m coming out” – ”jag kommer ut” – berättar 25-åringen något som hon aldrig tidigare har tagit upp:

Nämligen att hon är transsexuell och har levt som kvinna sedan tonåren.

– I dag är jag här för att dela något med er som jag alltid har velat dela med er en dag, men under mina egna omständigheter, men det ser ut som att den möjligheten har tagits ifrån mig, säger Nikkie de Jager i videon.

Ja, enligt den nederländska 25-åringen har hon blivit utsatt för utpressning med hot om att avslöja hennes ”hemlighet” för fansen.

– Så i dag tar jag tillbaka min egen makt, och jag har något som jag vill berätta för er, förklarar hon.

Föddes i fel kropp

Nikkie de Jager har spelat in och producerat sminkvideos i över ett decennium och tillhör i dag – med sina 12,7 miljoner prenumeranter och över 1 miljard videovisningar – en av de mest populära inom sin kategori på hela Youtube. Lägg därtill ytterligare 13 miljoner följare på Instagram-kontot med samma namn.

I sin senaste video, som är 17 minuter lång och just nu har 13 miljoner visningar, berättar Nikkie de Jager att det är ”dags att släppa taget och bli fri på riktigt”.

– När jag var yngre föddes jag i fel kropp, vilket innebär att jag är transsexuell, säger hon i videon och fortsätter:

– Jag är NikkieTutorials, och jag är Nikkie. Jag är jag. Vi behöver inga stämplar. Men om vi ska sätta en stämpel på mig, ja, jag är transsexuell. Men i slutet av dagen är jag bara jag. Och i slutet av dagen är du också du.

https://www.instagram.com/p/BvPp_sQgd_i/

”Det kändes fantastiskt”

Nikkie de Jagers komma ut-video har fått stor uppmärksamhet och blivit en stor snackis i sociala medier, skriver Cosmopolitan. Där många – fans, kändisar och andra Youtube-profiler – hyllar hennes mod. Men det finns, trots allt, en mörk baksida till varför hon väljer att komma ut nu. Planen har hela tiden varit att komma ut vid ett senare tillfälle, när det kändes 100 procent rätt.

– Jag har blivit utpressad av människor som ville läcka min historia till pressen, avslöjar Nikkie de Jager i videon.

Genom att publicera videon återtog hon makten om sin egen historia.

– Det är surrealistiskt att säga det här. Att spela in den här videon är läskigt, men det känns också så frigörande och befriande. Jag har velat dela den här sidan av mig med alla er så länge nu, men jag lyckades aldrig hitta en bra tidpunkt, säger Nikkie de Jager.

Nikkie de Jager föddes i Wageningen, Nederländerna, 1994.Foto: Instagram/nikkietutorials

Avslutar med ett budskap

Youtube-stjärnan säger att hon har levt som kvinna sedan 19 års ålder men redan som barn kände att hon var född i fel kropp. När Nikkie de Jager var i sjuårsåldern klädde hon sig i tjejkläder – ”och det kändes fantastiskt”, som hon själv beskriver det i videon.

Nu hoppas hon kunna hjälpa andra.

– Jag är här för att öppet berätta att jag är transexuell, och med det här meddelandet vill jag inspirera andra Nikkies där ute som känner sig osäkra, som känner sig malplacerade, som känner sig missförstådda – jag hoppas att jag, genom att stå upp och vara fri, inspirerar andra att göra samma sak. Att verkligen leva era liv som ni vill och på det sätt som ni förtjänar. Vi måste respektera varandra men mest av allt måste vi lyssna på varandra och förstå, säger Nikkie de Jager i sin omtalade video.

Här kan man se videon i sin helhet:

https://www.youtube.com/watch?v=QOOw2E_qAsE

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.