Stjärn-dj:n Alessos viktiga ord till Avicii

Alesso har gjort musik med Liam Payne från One Direction.
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
”Sudoeste Festival”, Portugal, 2014.
Foto: TIAGO CANHOTO / EPA LUSA
Alesso och Sebastian Ingrosso spelade på klubben V efter Summerburst 2013.
Foto: ALEXANDER DONKA
Alesso är en av årets sommarpratare.
Foto: SVERIGES RADIO
Tim ”Avicii” Bergling gick bort den 20 april 2018 och sörjdes av hela musikvärlden.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Svenska stjärn-dj:n Alesso har rankats som en av världens bästa dj:s – men framgången har haft ett pris.

I ”Sommar i P1” berättar stjärnan om den hårda pressen, känslan av ensamhet och när han fick veta att Tim ”Avicii” Bergling hade gått bort. 

– Jag hade velat säga ett par viktiga saker till honom, sitta ner och prata men så blev det inte, säger han i sitt sommarprat. 

Alessandro Alesso Lindblad, 29, pendlar mellan huset i Los Angeles och lägenheten i Stockholms city. 

Stjärn-dj:n har skördat stora framgångar som dj och musikproducent. Med hitlåtar som ”Calling”, ”Raise your head” och ”Falling”, och spelningar på stora festivaler som ”Tomorrowland” och ”Coachella”, har han rankats som en av världens största dj:s av musiktidningen ”DJ Magazine”. 

De senaste fem åren har hans bolag Alefune AB dragit in stadigt över hundra miljoner kronor per år. 2018 omsatte bolaget 120 miljoner kronor. 

I sitt sommarprat berättar stjärnan om hur hans oro, osäkerhet och press från sig själv ökade i takt med att framgångarna blev större. Vilket fick honom att ifrågasätta om det var värt det och om att leva ut sin dröm verkligen är detsamma som att vara lycklig. 

– Jag har offrat kompisar, nära relationer och min egen hälsa för det här. Jag har hela tiden höjt ribban och satt nya mål för mig själv men nu vet jag inte vad jag ska sikta mot, säger han i programmet. 

Stressen och pressen tog till slut ut sig fysiskt för Alesso. 

– Plötsligt kan jag inte prata, jag kan inte andas och jag försöker få luft. Tårarna rinner, jag förstår inte vad som händer. Det lägger sig efter ett tag men jag vet att det kommer att komma tillbaka igen och igen. 

Artisten valde att ta en paus 2017, han lugnande ner sig med festandet och kom närmre sin familj. Han kommer att fortsätta göra musik men hans nya utmaning säger han är att hitta en balans.

Bodde granne med Avicii

Den 20 april 2018 gick Tim Avicii Bergling bort, bara 28 år gammal. Alesso kunde se Aviciis hus från sin tomt i Los Angeles och såg när helikoptrarna flög över Aviciis hus strax efter nyheten om hans bortgång hade kommit ut.

I ”Sommar i P1” berättar Alesso att han hade svårt att ta in nyheten. De var aldrig riktigt nära, men de sågs ibland och hade spelat ihop på festivaler. De gjorde även musik ihop som aldrig hann släppas. 

– Jag hade velat säga ett par viktiga saker till honom, sitta ner och prata men så blev det inte. Ännu ett ungt liv hade tagit slut alldeles för tidigt, säger Alesso i ”Sommar i P1”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.