Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sting på Gröna Lund – världsstjärnan på plats i Sverige

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Sting på Gröna Lund. Foto: Gröna Lund.

Sting är tillbaka på svensk mark.

På måndagskvällen uppträder musikikonen inför ett fullspäckat Gröna Lund.

Musikikonen bjuder publikhavet på hittar som ”Fields of gold” och ”Englishman in New York”.

Världsstjärnan Sting är på plats i Sverige för första gången sedan han tilldelades Polarpriset 2017.

På måndagskvällen kliver ”Every breath you take”-sångaren upp på Gröna Lunds stora scen och uppträder med låtar ur sin välkända repertoar som innehåller allt från The Police-klassiker till hits från solokarriären – och de svenska fansen lär inte bli besviken.

”Polarpristagaren Sting kan beskyllas för en hel del – senast; en reggaeskiva med Shaggy – men inte för att vara en latmask på scenen.” skriver Expressens Anders Nunstedt inför måndagens konsert. 

”Wooow vilken start på midsommarveckan! Vi rivstartar veckan med Sting på måndag kl. 20!” skriver Gröna Lund inför musikikonens konsert på Gröna Lund i kväll.

https://www.instagram.com/p/ByxvTbTjeJy/

I sommar turnerar Sting i Europa och kommer framöver att uppträda i bland annat Paris och Nantes. Nyligen meddelade stjärnan på sociala medier att han även förlänger turnén i Frankrike under hösten.

https://www.instagram.com/p/BysaT4Dp69Y/

Det var 2017 som Sting tilldelades Polarpriset i den populärkulturella kategorin. Prissumman på cirka en miljon beslöt sig världsstjärnan för att skänka till Arvsfondprojektet Sonlines som är ett integrationsprojekt som ”använder musik för att skapa hopp och framtidstro hos unga på flykt”.

Stings framgångsrika karriär

Sting, eller Gordon Matthew Thomas Sumner som han egentligen heter, slog igenom som sångare och basist i gruppen ”The Police”. Britten har en bakgrund inom jazz, men rekryterades till The Police under sin studietid i London i slutet på 70-talet – och därefter var succén ett faktum.

Mellan 1978 till 1983 släppte Sting fem plattor tillsammans med The Police.

Sting har även verkat som skådespelare men framför allt haft en ytterst framgångsrik solokarriär. Han har vunnit hela sexton Grammy-statyetter men även nominerats till en Oscarstatyett i kategorin bästa låt.