Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stina Wollters ilska mot studentflaket

Stina Wollter Foto: /IBL / /IBL
Stina Wollter i "Let's Dance". Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Dra fittan i grus vi drar el i horhus".

Så lyder texten på ett studentflak som fått Stina Wollter att reagera.

"Ja ni. Nämen vi tar och backar bandet lite till va?" skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Instagram.

Stina Wollter la ut inlägget på fredagseftermiddagen efter att ha reagerat starkt på budskapet. Radio- och tv-profilen menar att budskapet ger uttryck för ett större problem:

"Min dotter blev kallad hora och fitta dagligen i högstadiet så det är inte bara 'ord på ett lakan'." skriver hon i inlägget.

Stina Wollter poängterar att familjer med allt från mor- och farföräldrar till yngre syskon och barnvagnar finns med vid firandet. "Just nu ser jag små läskunniga barn i sommarkläder passera", skriver hon.

Enligt Stina Wollter kunde hon inte göra så mycket åt saken just där och då, men hon valde att stanna och filma flaket på ett demonstrativt sätt. "Jag vill gråta men sade högt och tydligt: Detta är vidrigt", skriver hon.

Stina Wollters inlägg på Instagram. Foto: Skärmdump/Instagram

Skolan: "Ingen attityd vi förespråkar"

Flaket kommer från Ekebygymnasiet i Uppsala. Lukas Frensborg, programdirektör för elprogrammet, menar i en intervju med Aftonbladet att budskapet inte går hand i hand med värdegrunden på skolan. Samtidigt säger han att eleverna arbetar med studentflaken på sin fritid, något som göra att skolan inte kan styra över budskapen.

– Det här är ingen attityd vi förespråkar alls, säger han till tidningen, och poängterar att ungdomarna inte kan ta med sig en liknande attityd när de nu går ut i arbetslivet.

 

LÄS MER: Stina Wollter om det hårda fallet i "Let's Dance" 

 

Stina Wollter är dock inte bara kritisk mot studentflaken. En stund senare väljer hon att hylla ett flak från en annan skola med texten "Vi river machokulturen & bygger Sverige /Tjejerna från bygg".

https://www.instagram.com/p/BU1Z0jajc2v/?taken-by=stinawollter&hl=sv

"Kände just hoppets ragg resa sig igen. Respekt Bräckegymnasiet. Det känns som om det pågår en kapplöpning mellan olika krafter minst sagt", skriver hon på Instagram.

 

LÄS MER: Stina Wollters ilska mot "Let's Dance"-juryn: "Gör ont"