Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbråket efter raderade inlägget

Stina Wollter.
Foto: OLLE SPORRONG
Katrin Zytomierska.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: SUVAD MRKONJIC

Profilen Katrin Zytomierska är i blåsväder efter att ha skrivit på sin Instagram att hon är glad att bo på Östermalm där tjejerna är väldigt smala.

Komikern Mia Skäringer uppmanade alla att bojkotta Katrin Zytomierska – nu läxar kroppsaktivismen Stina Wollter upp henne.

"Katrin, det här är ingen åsikt, det är en människosyn som hör hemma i en annan tid" skriver Wollter i  Zytomierskas Instagram-inlägg.

Profilen Katrin Zytomierskas Instagram-inlägg har väckt starka känslor. I inlägget står Zytomierska framför en spegel och visar sin mage – texten lyder:

"Jag inser att det inte är mode att vara smal överallt. Det är nog bara i vissa städer som det är mode. Här är det inte mode. Hade jag bott i en förort eller vilken stad som helst i Sverige förutom Stockholm så hade jag nog verkligen inte bantat mer utan känt mig väldigt nöjd just nu. Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala för jag känner mig inte alls nöjd så här."

Inlägget gjorde Mia Skäringer flyförbannad – något hon uttryckte i sin podcast "Skäringer & Mannheimer." Nu ryter även kroppsaktivisten och radioprofilen Stina Wollter ifrån.

"Katrin, det här är ingen åsikt, det är en människosyn som hör hemma i en annan tid. Den är elitistisk och i allra högsta grad farlig", skriver Wollter i Zytomierskas Instagram-inlägg.

Samtidigt har Katrin Zytomierska raderat sitt inlägg.LÄS MER: Skäringers ilska efter Katrins bild 

Stina Wollter till Zytomierska: "Vill du bidra till en dömande värld?"

Stina Wollter stannar inte med att kalla Zytomierska elitistisk och farlig, utan ifrågasätter även i vilket syfte Zytomierska har sin Instagram

"Vad tycker du att du reproducerar med dina inlägg? Hälsa? Nääääädu. Ett samhälle som där den värderande ytliga blicken råder och delar människor i grupper som ställs mot varandra?" skriver Wollter.

Hon fortsätter:

"Från mitt perspektiv, utifrån de tusentals meddelande jag får från människor som far illa av det tankesätt du sprider önskar jag så innerligt att du vill tänka några rundor innan du publicerar. Är det denna taktlösa dömande värld du vill bidra till? Jag vill inte det eftersom det skördar offer" skriver Stina Wollter.


Stina Wollters kommentar till Katrin Zytomierska inlägg. Nu har Zytomierska raderat sitt Instagram-inlägg.

LÄS MER: Katrin Zytomierskas viktutspel på Instagram 


Därför raderade Katrin Zytomierska sitt inlägg på Instagram


Katrin Zytomierska säger till Expressen att hon raderade kontot för att det blev "ett störningsmoment" att få notiser om kommentarer på inlägget.

– Jag är en upptagen person. Jag har inte den tiden som Stina Wollter och andra människor har att engagera mig i något jag inte har något intresse för, säger Katrin Zytomierska.

Hon berättar att det finns en liten grupp människor som är väldigt engagerade i att föra propaganda för att de tär okej att vara överviktig, och som alltid är "på henne" – hon nämner Stina Wollter och Lady Dahmer.

– Jag visste inte att Stina Wollter har engagerat sig, men jag bryr mig inte om det. Jag känner inte att mina sociala medier ska vara ett forum för den här gruppen av människor – det är orsaken till att jag tog bort inlägget. Jag tycker de hör hemma på Stina Wollters Instagram och på de människor som har ett intresse av det här – jag har inget intresse av att diskutera frågan, avslutar Katrin Zytomierska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.