Stina Wollter och Tobias Bader Foto: Olle SporrongStina Wollter och Tobias Bader Foto: Olle Sporrong
Stina Wollter och Tobias Bader Foto: Olle Sporrong
Foto: / OLLE SPORRONG EXPFoto: / OLLE SPORRONG EXP
 Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Stina pressar TV4
efter viktskämten

Publicerad

Stina Wollter reagerade starkt när TV4 under torsdagens avsnitt av "Let's dance" skämtade om Johannes Brost vikt.

Hon berättar nu att hon satt press på TV4 angående deras beteende.

– Jag lämnar det där i deras knä att bearbeta, säger Stina Wollter.

Veckan som gått kan var den tuffaste veckan hittills för "Let's dance"-deltagaren Stina Wollter.

Inte nog med att hon ska lära sig två nya danser, hon har också fullt upp med en kostutställning.

Förutom att hennes sambo Micke Olsson kommer för att ge henne stöd under den stressiga perioden får hon besök från syskon och gudbarn, vänner och radioproducent under fredagsfinalen.

– Det kommer värsta gänget, en liten armé av Stina-lovers, berättar Stina Wollter.

 

LÄS MER: Stina Wollters stora kritik mot TV4: "Åt helskotta"

 

Måste föregå med gott exempel

Under förra helgens "Let´s dance"-program skämtade TV4 om Johannes Brost vikt, något Stina inte tyckte var okej.

Hennes reaktion har nu tagits emot av TV4 berättar Stina.

– Jag vet att mina tankar om detta har kommit till dem, och jag lämnar det där i deras knä att bearbeta. Jag måste ju lita på vuxna människors egen tankeförmåga, säger Stina Wollter.

Hon menar att med den exponeringen programmet har så blir det oerhört viktigt att inte bidra till att folk mår sämre på något sätt.

– För mig är det en självklarhet att tänka på detta, annars skulle jag varje dag föra ett krig mot mig själv. Jag känner mig ofta väldigt osårbar, så slå dig trött jag visar magen en gång till, säger Stina Wollter.

 

LÄS MER: Stina Wollter hyllas efter hemliga tecknet i TV4

 

Fortsätter med hemliga tecknen

Stina hyllades också förra veckan då hon tecknade till publiken hemma i tv-sofforna. Något konstnären berättar att hon gjort under hela "Let´s dance".

– Jag har tecknat till exempel "kärlek", "tack", "alla människor är perfekta" och "kärleken vinner alltid", säger Stina Wollter.

Det är bland annat två nära vänner till Stina som är teckentolkar som lär henne att teckna när hon vill säga något.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att inkludera alla människor. Jag vill att de som tecknar i Sverige ska känna: wow hon pratar med oss, säger Stina Wollter.

Hon berättar att hon kommer fortsätta att göra olika hemliga tecken.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag