Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stenmarck i tårar mitt i låt i ”Nyhetsmorgon”

När Martin Stenmarck uppträder i "Nyhetsmorgon" i TV4 blir känslorna för starka.

Anledningen är Anki Ödmark, som precis berättat om sin kamp mot cancern.

– Det slog mig. Min mamma gick bort i cancer för en herrans massa år sedan, men det blev bara som en bomb, säger Martin Stenmarck i "Nyhetsmorgon".

På söndagsmorgonen gästade artisten Martin Stenmarck "Nyhetsmorgon" i TV4 för att sjunga nya låtar från ep:n "När änglarna går hem".

Men mitt under framträdandet, när han sjunger textraden "du kommer aldrig, aldrig, aldrig, aldrig tillbaka", spricker rösten - och tårarna kommer.

När han efteråt torkar bort dem kommer programledaren Tilde de Paula fram för att ge Martin Stenmarck en stor kram.

– En fantastiskt fin text som jag får extra anledning att tacka för efter att vi såg hur Anki delade med sig av sin resa, säger hon i programmet.

Orsaken är att Martin, genom cancersjuka Anki Ödmarks berättelse strax innan, blir påmind om sin egen mamma.

– Det slog mig. Min mamma gick bort i cancer för en herrans massa år sedan, men det blev bara som en bomb, berättar Martin efteråt i "Nyhetsmorgon", och fortsätter:

– Ibland blir det så när man är mitt i någonting och så hör man den här historien och sedan ska man stå där och framföra en ny sång. Helt plötsligt väger man in en massa saker så klart. Helt plötsligt blev det så rakt på sak, så ja, det blev en specialversion.

"Mamma var vild, vacker och rastlös"

Han tillägger dock att han är okej. När Tilde de Paula säger att hon tycker att det är fint att han - trots tv-kamerorna - känner en sådan närvaro säger Martin:

– Så måste man leva. För mig är musik så.

Martin Stenmarcks egen mamma gick bort i cancer i början av 2000-talet.

I en intervju med Expressen fem år efter hennes död berättade han om kärleken till henne.

– Mamma var vild, vacker och rastlös. Hennes far var operettsångare och mormor var revyartist och Gröna Lunds primadonna i 30 år. Jag tror att mamma var lärare i grunden, men hon ägnade sig åt att skaffa en stor familj, sa Martin Stenmarck då.

Han berättade då att hennes styrka gjorde att han i dag inte är rädd för döden:

– Det måste ju ha känts för jävligt för henne, att lämna småbarn, men hon var tuff även då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.