Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt år 2005. Foto: TV 4
Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt år 2005. Foto: TV 4

Steffos taskiga pik: "Fullkomligt livrädd"

Publicerad

Nyhetsmorgon firar i dag 25 år i rutan.

Under dagens program minns programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tillbaka med ett klipp från deras första sändning ihop.

– Jag var tvungen att rätta till ett och annat, säger Steffo Törnquist.

Det var i morgonens Nyhetsmorgon i TV4 som tittarna fick stifta bekantskap med en tillbakablick på programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquists första sändning tillsammans.

– Vi har jobbat 12 år ihop. Men i vår allra första sändning var jag tvungen att rätta till ett och annat och berätta hur det går till här, säger Steffo Törnquist med en blinkning till Jenny Strömstedt. 

Sedan visas ett gammalt klipp från deras första sändning - där Steffo Törnquist lär upp Jenny Strömstedt.

 

LÄS MER: Här tar Malou och Bengt över "Nyhetsmorgon" 

"Det är jävligt svårt"

– Jag kan ta första början så ser du hur det funkar, det är jävligt svårt, säger Steffo Törnquist anno 2005 medan han gestikulerar med armarna.

En till synes smått nervös Jenny Strömstedt sitter bredvid och lyssnar intensivt.

– Kör du hela första biten så tar jag (Markus) Aujulay? säger Jenny Strömstedt innan hon brister ut i skratt.

– Jag behöver få upp farten, säger Jenny Strömstedt medan de tittar på varandra och skrattar.

– Titta här, nu kommer vinjett, påpekar Steffo Törnquist innan klippet tar slut.

 

LÄS MER: Kuppen mot Tilde i "Nyhetsmorgon"

Skrämde Jenny: "Var så taskig"

Programledarduon skrattar gott åt minnet.

– Jag såg ju fullkomligt livrädd ut, säger Jenny Strömstedt.

Steffo Törnquist:

– Jag skrämde ju dig. Jag var så taskig på den tiden.

Nyhetsmorgons första sändning gjordes av Bengt Magnusson och Malou von Sivers 1992, och under dagens program återförenades duon för att leda programmet en stund.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag