Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Steffos kärleksbild med frun – semesterdetaljerna

Ur arkivet: Tegnell om vänskapen med Steffo:
Foto: Jari Kantola / Stella Pictures
Foto: CHARLOTTE BRUNZELL / IBL

Steffo Törnquist har bytt solen i Stockholm mot varmare breddgrader. 

Under resan passar han och frun Caroline Törnquist på att fira kärleken. 

”Man sippar morotsfärgad drink när man firar femton år som förlovade”, skriver TV4-profilen på Instagram. 

Steffo Törnquist, 66, säger god morgon till tittarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon” men när han inte gör det vaknar han upp i sitt hem i centrala Stockholm.

Här bor han med juristen och frun Caroline Törnquist, 61, som han kallar för ”moroten”.

– När man går in i en ny relation i vår ålder så gör man det med sikte på ålderdomen. Hon var väldigt tjusig och perfekt, men jag tycker att jag såg det där lite busiga och skitiga i henne. Vi lirade golf på samma klubb, har Steffo Törnquist berättat för Aftonbladet.

Men under påsken har Steffo Törnquist och frun varken befunnit sig i soffan på ”Nyhetsmorgon” eller i Stockholm. På Instagram delar han med sig av bilder från parets resa till södra Frankrike. Programledaren berättar att han bland annat köpt en ny träningsoverall för att reta en vän. 

https://www.instagram.com/p/CcdUx8BtaW8/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Steffos ord om kärleken

Under resan passar de också på att fira en av kärlekens dagar. 

”Man sippar morotsfärgad drink när man firar femton år som förlovade”, skriver Steffo Törnquist till en bild på sin fru med en orange drink i högsta hugg. Bakom henne ses folk sitta på uteserveringar och vattnet glittrar i solen. 

https://www.instagram.com/p/Ccffj7FtMSj/?utm_source=ig_web_copy_link

”Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott”

Steffo Törnquist är känd för att vara en riktig livsnjutare och för Icakuriren berättade han nyligen hur det kommer sig att det blev så.

– Jag är av judisk börd, morfar och mormor invandrade hit och med dem deras matkultur och smaker. Vi åt helt annan mat hemma än vad mina kompisar gjorde. Mycket curry och starka smaker. Morfar var allt utom en ”lagom-person”, han var en livsnjutare. Det är absolut därifrån jag har fått min aptit på livets goda. Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, om man kan. Det handlar om ett intresse för bra råvaror och goda smaker, och det har jag, berättade han då.

Steffos ord i ”Nyhetsmorgon”: 

Är emot cigarettförbud

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.