Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Steffos favoritdetalj i hemmet: ”Mysigt”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / IBL

Kaffebryggaren, badkaret eller utsikten? 

Nej, Steffo Törnquists favoritdetalj i sitt hem är något helt annat. 

”Plötsligt är det mysigt att vakna i alldeles för tidigt och skriva några rader på paddan”, skriver TV4-profilen på Instagram. 

Steffo Törnquist, 66, säger god morgon till tittarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon” men när han inte gör det vaknar han upp i sitt hem i centrala Stockholm. 

Här bor han med sin fru Carolina Törnquist, 61, som han kallar för ”moroten”. 

– När man går in i en ny relation i vår ålder så gör man det med sikte på ålderdomen. Hon var väldigt tjusig och perfekt, men jag tycker att jag såg det där lite busiga och skitiga i henne. Vi lirade golf på samma klubb, har Steffo Törnquist berättat för Aftonbladet. 

Och nu öppnar han upp om sin favoritdetalj i parets gemensamma hem. 

”Att bygga öppen spis i köket är nog det bästa vi gjort i lyan”, skriver TV4-programledaren på Instagram och delar med sig av en bild på en vit, brinnande öppen spis. 

På bordet framför står en vas med rosa tulpaner. 

”Plötsligt är det mysigt att vakna i alldeles för tidigt och skriva några rader på paddan. Nu ska jag fixa frulle till min Morot”, fortsätter Steffo Törnquist. 

Så blev Steffo en livsnjutare

Steffo Törnquist är känd för att vara en riktig livsnjutare och för Icakuriren berättade han nyligen hur det kommer sig att det blev så. 

– Jag är av judisk börd, morfar och mormor invandrade hit och med dem deras matkultur och smaker. Vi åt helt annan mat hemma än vad mina kompisar gjorde. Mycket curry och starka smaker. Morfar var allt utom en ”lagom-person”, han var en livsnjutare. Det är absolut därifrån jag har fått min aptit på livets goda. Det finns ingen anledning att inte äta och dricka gott, om man kan. Det handlar om ett intresse för bra råvaror och goda smaker, och det har jag, berättade han då. 

Miljoninkomsten

Dessutom har Steffo Törnquist genom åren samlat på sig en hel del pengar. I mars 2021 hade hans bolag 40 miljoner i tillgångar. 

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: ”nu skiter jag i det här”, berättade han då för Expressen. 

https://www.instagram.com/p/CYyJwSAtMsv/?utm_source=ig_web_copy_link

Steffos sorg efter mammans död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.