Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Steffo Törnquists sorg efter sin mamma: ”Stor saknad”

Steffo Törnquists sorg efter sin mamma: ”Evigt älskad”
Steffo Törnquist.Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Steffo Törnquists mamma gick nyligen bort.Foto: Instagram/Steffo Törnquist
Foto: Privat

Steffo Törnquist, 64, är i sorg.

Hans mamma Nancy Törnquist har gått bort.

– Det var en bra mamma på alla sätt och vis som alltid stöttat kärleksfullt i vad jag än gjort, säger programledaren.

TV4-profilen hyllar sin mamma, som blev 87 år, på Instagram. Bredvid en bild på sig själv och Nancy Törnquist återknyter han också till sin far som dog för några år sedan.

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa”, skriver Steffo Törnquist.

”Vi som är kvar saknar henne oändligt, ett socialt geni med varm och klar blick, men gläds också över tanken på återföreningen. Hej då, mamma, evigt älskad.”

”Fantastiska förebilder”

Steffo Törnquist beskriver relationen med sin mamma som fantastisk.

– Hon och pappa var gifta i över 60 år, de var aldrig osams, höjde aldrig rösten mot varandra, höll alltid i hand. De var fantastiska förebilder för mig, säger han.

På ålderns höst flyttade föräldrarna från Linköping till Stockholm.

– Pappa dog tyvärr bara några månader efter det. Så mamma hade, efter 80 år fyllda, plötsligt hamnat i en ny stad. Men hon skaffade sig ett otroligt nytt umgänge. Hon hade tantgäng som hon lirade bridge och gick ut och käkade med. Hon var så jäkla social.

Steffo berättar att Nancy saknade sin make förtvivlat, men att de kom överens om att hon skulle fortsätta ge livet en chans.

– Så trots att hon sörjde pappa, grät varje kväll och tände ett ljus vid hans bild så bjöd hon till. Hon var med varenda gång när jag var med i ”Lets Dance”. Hon blev kompis med alla. Vi var ute och käkade på hennes favoritrestaurang, Operabaren. Så hon kämpade.

”En stor saknad”

Till slut gav Nancy Törnquists hjärta upp.

– Nu var hon 87 år gammal och orkade inte. Om det var covid eller inte vet vi inte. Hon testades då och då, och var under test nu. Hon var inne på palliativa avdelningen ett par gånger men piggnade till, säger Steffo Törnquist.

– Men nu var det färdigt. Och hon dog hemma i sitt äldreboende.

Steffo Törnquist känner djup sorg, men kan samtidigt se ett litet ljus.

– Det blir en stor saknad förstås. Men det finns en dimension i mig som är lite glad. Hon var fullständigt övertygad om att hon skulle träffa pappa igen. Så hon var inte rädd för att dö.

https://www.instagram.com/p/CHtAcJQncXm/
Presenterad som årets julvärd i SVT: ”Jag känner mig inte som en typisk Arne Weise”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.