Steffo Törnquists smärtor – tvingas till operation

Steffo Törnquist har smärtor.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Steffo Törnquist tillsammans med frun Caroline Törnqvist.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: Instagram / Instagram

Steffo Törnquist befinner sig på en bra plats i livet.

Däremot har den folkkära tv-profilen ett knä som bråkar, och nästa vår väntar en operation – troligtvis.

– Det är så många år jag har haft ont, jag klarar mig naturligtvis, det är bara frågan om jag borde byta det nu eller senare, säger han.

Steffo Törnquist, 66, är på en ”väldigt bra plats i livet”, och ägnar sig bara åt saker som är kul, berättar han. Det inbegriper också jobbet på ”Nyhetsmorgon” i TV4 som han trivs på år efter år.

– Jag mår kanon, trots min höga ålder och några knäoperationer som gör att jag går lite fult, så mår jag toppen, säger han.

Det är gamla idrottsskador som spökar från när Steffo Törnquist både sportade mycket och dessutom var gymnastiklärare under 1970-talet. Handboll och squash med ”snabba starter och stopp” har satt sina spår.

– Det har gjort att knäna är helt jävla förstörda. Jag har inget brosk. Sen drog jag dessutom av både korsband och ledband i en skidolycka i Alperna för 15 år sedan. Totalt har jag fem operationer. Nästa steg är att byta knäna, att byta leden helt och hållet.

”Har gått ner tio kilo nu under våren”

Programledaren har dragit sig lite för operationen eftersom rehabiliteringen är lång. Men det finns ett litet fönster i mars mellan golf- och jaktsäsongen som han siktar in sig på.

– Just nu vill jag inte operera mig akut. Jag har gått ner lite i vikt också för att belasta knäna mindre, för att se om det hjälper. Och det gör det ju faktiskt. Jag har gått ner tio kilo nu under våren. Det gör att jag går bättre, säger han och fortsätter:

– Det är så många år jag har haft ont, jag klarar mig naturligtvis, det är bara frågan om jag borde byta det nu eller senare.

En sådan typ av knäoperation har en ”hygglig prognos”, säger Steffo Törnquist och berättar att han har kompisar som ”bytt” sina knän och att de flesta är nöjda med resultatet.

– Så det är egentligen att jag ska skärpa mig och fatta beslutet. Men nästa år kanske. 

https://www.instagram.com/p/CX6KPxTN58U/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.