Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Steffo Törnquist: ”Jag är på en väldigt bra plats i livet”

På somrarna är han helst i Sverige.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
I Frankrike, där profilen har lägenhet, är det för varmt. Det blir att åka dit andra årstider.
Foto: CHARLOTTE BRUNZELL / IBL

Steffo Törnquist har varit på TV4 sedan begynnelsen – trots att han försökt att lämna kanalen flera gånger.

Nu berättar tv-profilen om sommarplanerna, uppdraget i höst och framtidsdrömmen.

– Jag är ingen person som kommer att dra mig tillbaka helt, säger han.

– Jag mår kanon, jag är på en väldigt bra plats i livet, säger TV4-profilen och berättar att jobbet som har trivs väldigt bra på är en bidragande faktor till det.

I sommar kommer Steffo, enligt tradition, att sända ”Nyhetsmorgon” under midsommarhelgen. Efter det kommer han att göra några inhopp innan det är dags att ta semester.

Den kommer programledaren att tillbringa i Sverige.

– Jag har ett sommarboende ute i skärgården. Där tänker jag vara så mycket det går, åka båt och hälsa på kompisar och äta sill. Sen tänker jag spela golf och så kommer jag kanske att sitta och jaga någon kväll.

Hemmet i Frankrike får vänta

Lägenheten i Villefranche-sur-Mer i södra Frankrike får vänta till svalare tider.

– Det är för varmt på somrarna. Det är för mycket folk och trafik. Jag tycker att ska man ändå bo i Sverige, så ska man ju njuta av svenska sommaren. Den är överlägsen sommaren någon annanstans.

Men Frankrike får vänta ett tag till, berättar Steffo Törnquist. I höst väntar en intensiv period av valrapportering. 

– Svensk politik är ett av de ämnena jag tycker är allra roligast att hantera journalistiskt. Det är intressant för mänskligheten, och det är både intressant och kul för en journalist, för en murvel. Det vill jag inte missa. Det kommer att prägla min agenda under hösten. 

Pension och framtidsdrömmar

Steffo Törnquist har varit på TV4 sedan 1990 och kanalens begynnelse. Sedan dess har han ”försökt att sluta” flera gånger.

– Det har jag sagt i 15 år nu, så jag har ingen trovärdighet när jag säger så, skrattar han. 

Men TV4 och den folkkära programledaren har en överrenskommelse om framtiden.

– Det är att jag håller på till jag inte vill hålla på. Eller till kanalen vill kasta ut mig, men det har de inte hittills signalerat att de vill. Det löper på till vi ledsnar. 

Hur tänker du kring att gå i pension?

– Jag är ingen person som kommer att dra mig tillbaka helt.

– Jag saknar skrivandet. Jag har skrivit massa böcker och har varit skribent och krönikör i en massa år. Att skriva är för jävla roligt. Det kan jag ju göra hela livet, även om jag är 100 år. Är man 100 år kanske man inte passar i tv, säger han och berättar att han är sugen på att ta sig an skönlitterärt.

”Man lägger sig inte i som förälder”

För några veckor sedan firade Steffo Törnquist och hustrun Caroline Törnquist 15 år som förlovade. De är gifta sedan 2008 och tillsammans har de tre barn från tidigare förhållanden – Caroline har två och Steffo har ett.

För lite mer än en månad sedan var paret i väg på bröllop i Florida där Caroline Törnquists son gifte sig.

– Hennes två barn har gift sig. Min son har inte gjort det... än. Det är möjligt att det blir. Han har en väldigt trevlig flickvän, och de har ett jättefint liv tillsammans. Det kanske kan hända där också. Men det lägger man sig inte i som förälder, säger Steffo Törnquist. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.