Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Steffo avslöjar: Lurade Jenny Strömstedt inför sändningen

Kollegan Anders Krafts lugnande ord efter avbrottet.
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist minns 16 år tillsammans med ”Nyhetsmorgon”.
Foto: TV4
Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist och Malou Von Sivers.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Jenny Strömstedt tyckte Steffo Törnquist var dryg första gången de träffades.
Foto: OLLE SPORRONG

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har arbetat tillsammans i ”Nyhetsmorgon” under 16 år.

Nu avslöjar Törnqvist hur han lurade sin då oerfarna kollega när de gjorde sin första direktsändning tillsammans.

– Vår första sändning minns jag hur jag sa till dig att trissmomentet var så svårt. Du höll på att göra i brallan, du gick på det, säger Steffo Törnquist i ”Nyhetsmorgon”.

Många förknippar TV4:s ”Nyhetsmorgon” med radarparet Steffo Törnquist, 64, och Jenny Strömstedt, 48. Under 16 år har de två hållit sällskap i tv-rutan, genom allvarliga nyhetsdagar, fnitterattacker och brinnande ostbågar.

Inför TV4:s 30-årsjubileum berättar de två nu i ”Nyhetsmorgon” om sin tid tillsammans i samma program – och sina första minnen av varandra.

– Det kom jag på nu faktiskt. Vi satt bredvid varandra på ett företagskalas, säger Steffo Törnquist.

”Du var jättedryg kommer jag ihåg”

– Ja, du var jättedryg kommer jag ihåg, minns Jenny Strömstedt – och kollegan försvarar sig:

– Ja, det är klart jag var. Nej, jag var inte alls dryg. Du höll på med de där barnprogrammen, men du ett jädra socialt patos, vilket sen ledde till att du gjorde samhällsorienterade program. Då var du inte gammal, säger Steffo Törnquist.

Så lurade Steffo Törnquist Jenny Strömstedt

När de två väl började programleda det populära nöjesprogrammet tillsammans i början av 2000-talet passade den mer erfarna Steffo Törnquist på att retas med sin yngre kollega – och lura henne inför under deras första direktsändning tillsammans.

– Vi har kört 16 år eller något ihop, och vår första sändning minns jag hur jag sa till dig att trissmomentet var så svårt. Du höll på att göra i brallan, du gick på det, skrattar han i intervjun i ”Nyhetsmorgon”.

– Ja, jag gick på det, erkänner Jenny Strömstedt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.