Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stefan Odelberg: Därför tror vi inte på äktenskapet

Programledaren: ”Frieri är på något sätt att blidka ett samhälle”
Foto: Annie Sarafian. / Privat.
Foto: Mathias Otterberg
Foto: TV4/ Mathias Otterberg
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Det var i fjol som ”Bingolotto”-profilen Stefan Odelberg hittade kärleken i sex- och relationscoachen Petra Johansson.

Nu tar de nästa steg – och flyttar ihop i parets nyköpta lägenhet i Göteborg.

 Men något bröllop kommer det inte att bli.

– Vi tror på en större kärlek än den man påvisar när man friar, säger han.

TV4- och ”Bingolotto”-profilen Stefan Odelberg, 47, berättade öppenhjärtligt att han träffat kärleken förra sommaren. Det var under en ”grabbhelg” 2020 som de först kom i kontakt. Odelberg hade då anlitat Petra Johanssons, 34, tjänster för att ställa obekväma frågor till sina vänner.

Men det skulle dröja ett tag innan de började träffas och dejta på riktigt. Först i fjol blev de ett par – och nu har de tagit nästa steg.

– Vi har köpt en bostad! säger han.

– Det känns som att vi passar bra ihop och då tänkte vi att ”fan, det är väl lika bra att köpa en bostad då”, säger Stefan Odelberg och skrattar.

Bostaden i fråga är en nyproducerad taklägenhet i Göteborgsområdet, där båda har sin bas och planen är att flytta in lite senare i vår.

Så, vad är nästa steg?

– Nej, vi vill inte ha någon hund eller katt. Vi får se vad som händer, vi har mycket att göra och vi håller på att planera lite roliga grejer.

”Vi tror inte på det här med frieri”

När Expressen ställer frågan om ett giftermål som föregås av ett frieri kan finnas på tapeten låter svaret inte vänta på sig.

– Frieri kommer det faktiskt inte att bli. För oss är det inte är en grej alls, vi känner inte våra commitment genom ett frieri. Vi är båda överens om det. Vi väljer varandra på så många andra olika sätt hela tiden, säger han och fortsätter:

– Vi tror inte på det här med frieri, man kan ha ritualer och andra roliga saker man gör, men just det där med frieri.. för min del, jag tror inte på allt det. Frieri är på något sätt att blidka ett samhälle, det samhället vill att man ska göra. Man ska flytta ihop, sedan ska man fria, sedan ska man gifta sig och skaffa barn. Vi tror inte på den uppdaterade strukturen som är påhittad för att man på något sätt ska uppvisa en fasad, säger han.

”Finaste kärleken är villkorslös”

Kan du utveckla hur du menar? 

– Om man säger så här: vi tycker att den finaste kärleken är villkorslös. Det är väldigt fint om man kan säga ”jag älskar dig” till någon, ”även om du gör så här” eller behöver göra några uppoffringar.

– Ett äktenskap är villkorat direkt. ”Du leva med mig tills döden skiljer oss åt, du ska göra det, det, och det.” Det tycker inte jag är villkorslöst, säger han.

Stefan Odelberg har barn inga barn sedan tidigare. Att han och Petra Johansson en dag ska skaffa barn utesluter han inte, men de tar det som det kommer.

– Vi tänkte också att det skulle bli ett reseår här, så det var perfekt när coronan slog till ordentligt, säger han och skrattar.

Sanna Nielsens okända relation med Lotta Engberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.