Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan Löfven: "Det är ett sorgligt besked"

Stefan Löfven.

Foto: Kristofer Sandberg / KRISTOFER SANDBERG KRISTOFER SANDBERG/EXPRESSEN

Stefan Löfven.

Foto: Kristofer Sandberg / KRISTOFER SANDBERG KRISTOFER SANDBERG/EXPRESSEN

Sven-Erik Magnusson har gått bort, 74 år gammal.

Musiklegendaren sörjs av familj, fans, och Stefan Löfven.

– Det är ett sorgligt besked, säger statsministern.

Under onsdagsmorgonen kom det sorgliga beskedet att Sven-Erik Magnusson, sångare i Sven-Ingvars, avlidit i sviterna av cancer.
Sångaren, som blev 74 år gammal, blev sjuk i prostatacancer 2010 men turnerade så sent som förra året.

Statsminister Stefan Löfven befinner sig just nu på en Sverige-resa och under onsdag förmiddag besökte han Uddeholms stålverk i Hagfors. Det var där han kommenterade förlusten av Sven-Erik Magnusson.

– Det är ett sorgligt besked, jag tänker främst på nära och kära och familj. En legend i svensk musik på riktigt. En nationallegend. Det är sorgligt, säger Stefan Löfven och fortsätter:

Stefan Löfven: Han har betytt otroligt mycket

– Han har betytt så otroligt mycket, jag växte upp med Sven-Ingvars. Det här lilla paketet med vita snören och sedan senare den här revivalen med "Byns enda blondin" som Niklas Strömstedt skrev. I låten finns ett ord, "postorderförskottsavi", som man varje gång undrar hur han ska ta sig ur. Men han gör ju det.
Statsministern träffade Sven-Erik Magnusson på Skansen för ett antal år sedan.

– Jag var på allsången med Ulla och Magnusson var där. Han var en bra person. Det är nog "postorderförskottsavi"-låten som är min favorit men det finns många. Det är en musikskatt.

Även moderatledaren Anna Kinberg Batra berättar om sin sorg efter Magnussons bortgång:
"Det blir tyst och tomt efter Sven-Erik Magnusson - av den svenska musikens riktigt stora.", skriver Kinberg Batra på Instagram.

 

 

Stefan Löfven fick träffa släktforskare

I Hagfors fick Stefan Löfven träffa släktforskaren Roland Svensson på Monica Zetterlund-muséet. Där fick statsministern veta att han har släktskap både med Monica Zetterlund och Christer Sjögren.
Christer Sjögren, som var vän med Sven-Erik Magnusson, berättar om sin sorg i "P1 Morgon":

– Jag har ju känt till hans sjukdomstillstånd som pågått i flera år. Nu när man hör det definitiva att han har avlidit så känns det väldigt konstigt, han var så levande och vi var nära vänner. Det känns tomt och svårt, säger sångaren i programmet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!