Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Holms blodiga olycka under inspelningen som tittarna inte fick se

Stefan Holm råkade ut för en olycka under inspelningarna av "Superstars".
Foto: SVEN LINDWALL
Stefan Holm fick sy fem stygn i pannan på sjukhuset på Malta.
Foto: Privat.
Höjdhopparen säger att han "ser ut lite som Harry Potter" med sitt ärr i pannan, efter den blodiga olyckan.
Foto: Privat.
Stefan Holm på sjukhuset.
Foto: Privat.

Höjdhopparen Stefan Holm tävlar i årets säsong av "Superstars" på Kanal 5 – men det värsta dramat utspelade sig när kamerorna var avstängda.

Efter att en natt ha svimmat på toaletten slog Holm upp ett stort sår i pannan, och tvingades blir körd akut till sjukhus på Malta.

– Jag fick blodtrycksfall, det hade varit en stressig period. Jag vaknade på golvet och visste inte var jag var, säger Stefan Holm.

Det var under inspelningen av Kanal 5-programmet "Superstars" på Malta i höstas som olyckan var framme.

Stefan Holm vaknade för att gå på toaletten under natten, men det vanliga toalettbesöket slutade i blodbad. Plötsligt svartnade det för ögonen på den tidigare världsmästaren, som vaknade förvirrad på golvet.

– Jag fick blodtrycksfall, det hade varit en stressig period. Jag vaknade på golvet och visste inte var jag var. Jag undrade vad det var för stor svart pöl, innan jag insåg att det var mitt blod, säger Stefan Holm.

Höjdhopparen hade svimmat av på toaletten, och åkt med huvudet före i en handduksstång, vilket orsakat ett stort jack i pannan. Samtidigt är han tacksam över att det inte blev värre – han hade kunnat skada ett öga eller sina tänder.Stefan Holm kördes till sjukhus i ambulans

Först försökte Stefan Holm gå och lägga sig igen, och tänkte att såret skulle sluta blöda. Men efter en halvtimme insåg han att det var dags att prata med någon i tv-personalen för att få hjälp.

– Det blev ambulans och hela köret. Men det var jättebra, väldigt proffsigt från både tv-teamet och läkarna, säger Holm.

Stefan Holm togs alltså till sjukhus där han syddes med fem stygn i pannan, och plåstrades om. 

Medan andra kanske hade valt att avsluta "Superstars"-inspelningen efter en sådan skada, var Holm nöjd med att han inte missade någon tävling.

– Den dagen det hände var det inga tävlingar, jag tror jag missade en middag. Men annars var det inget. Jag kommer ha ett stort plåster i pannan under somliga moment, berättar "På spåret"-vinnaren.

"Superstars 2019" sänds på Kanal 5 och Dplay tisdagar kl 21.00, med start 15 januari.

https://www.instagram.com/p/BpfYO2HHFC-/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.