Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stärkande sommarprat om systerskap

Tiffany Kronlöf
Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Bianca och Tiffany Kronlöf
Foto: Meli Petersson Ellafi

“I det här sommarpratet ska jag berätta om när jag snortade kokain från min pappas rövhål”, säger Bianca Kronlöf.

“Och jag ska prata om att jag sov i mina föräldrars säng tills jag blev 17 år, säger Tiffany Kronlöf.

Det får vi såklart inte höra något om, men sommarpratet blir underhållande ändå.

Fakta

Inledningen : Bianca och Tiffany inleder sommarpratet kreativt genom att låta deras familjemedlemmar presentera dem.


Känslorna : Båda systrarna har en förmåga att beröra en med sina berättelser, både de med positiva utgångar och de historier om när något inte blev som man tänkt sig.


Skratten : Delar av sommarpratet är dekorerat med sketcher där Tiffany och Bianca spelar sig själva eller störiga snubbar. Som lyssnare roas man av deras sarkasm och pricksäkerhet.


Musiken : En bra blandning mellan den bästa popen och RnB:n från 90-talet.


Avslutningen : Tårarna börjar rinna hos Bianca när samtalet styrs in till att prata om systerskapet som binder dem samman.

Det tar ett tag innan det kommer igång. Den första kvarten ägnas åt presentationer av Bianca och Tiffany, utförda av deras syster och deras mamma, vilket i och för sig fyller ett syfte för lyssnaren. De två systrarna kanske inte superkända för den breda allmänheten (än) men har däremot nått stora framgångar och hype inom scenen där de är verksamma.


Bianca är skådespelare och Tiffany är artist. Tillsammans står de bakom humorserien “Full Patte” som visats i Svt, ett program som mottagit såväl hyllningar som priser, men också en del kritik. Främst från män.


LÄS MER: Bianca Kronlöfs brandtal under galan.


I sommarpratet ger systrarna exempel på när det här har skett genom att ta med oss till tillfällen då de fått bekanta sig med mäns skepsism. “Ert tv-program är verkligen rätt i tiden”, är en kommentar som Tiffanys och Biancas öron fått upprepade för sig otaliga gånger. Som om succén med programmet är en tillfällighet och att anledningen till framgångarna inte skulle vara det skarpa manuset.

Bianca och Tiffany Kronlöf slår tillbaka mot patriarkatet

Bianca och Tiffany har tröttnat på mäns kommentarer om deras arbeten, på mäns kommentarer om deras prestationer och på mäns kommentarer om deras utseenden. Som lyssnare blir man också trött. Eller snarare matt – matt av att höra om hur patriarkatet fortsätter att lägga krokben för kvinnor.


LÄS MER: Kallades hora - gör succé med sin video


Men vad som är stärkande är att höra hur Bianca och Tiffany tar strid mot det. Vid ett tillfälle säger Bianca “Det är inte ‘rätt i tiden’ att vi gör ett tv-program, det är PÅ TIDEN”, vilket hon har rätt i. Sommarpratet avrundas med ett samtal som skildrar vikten av systerskapet, både mellan de själva och andra kvinnor emellan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.