Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Starka reaktionerna på beslutet om ”Paradise hotel”

Olle Axeland, Nicole Falciani (programledare), Ida Fransson och Jesper Bengtsson.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nicole Falciani programleder den inställda säsongen.
Foto: Patricia Recourt

Reaktionerna var starka när det stod klart att den inställda säsongen av ”Paradise hotel” nu ska sändas.

Deltagaren Olle Axeland trodde till en början inte att det var sant.

– Jag tänkte att det bara var någon som jävlades med oss.

På måndagen har den inställda säsongen av ”Paradise hotel” premiär på strömningstjänsten Pluto TV.

Säsongen spelades in 2020 och var planerad att sändas hösten 2021, men ställdes in helt efter Expressen Nöjes avslöjande om misstänkta övergrepp i säsongen som sändes våren 2021. Det inleddes då en förundersökning gällande våldtäkt samt sexuellt ofredande, men förra året lades den ned.

Men i slutet av februari stod det klart att den skrotade säsongen nu – två och ett halvt år efter inspelning – visas.

Reaktionerna har varit starka från såväl allmänhet som deltagare. En del deltagare har varit upprörda över beslutet att säsongen nu ska sändas.

– Jag vill helst inte att någon ska se skiten, sa en deltagare som vill vara anonym till Expressen Nöje i februari.

”Bara acceptera läget”

Olle Axeland, en av deltagarna i säsongen, menar att många har gått vidare efter ”Paradise hotel”. 

– Många har lämnat det här bakom sig och valt att gå en väg som man kanske inte hade gjort om det här hade sänts tidigare. De är oroliga för att det här kommer förstöra.

Deltagarna från säsongen har en gemensam gruppchatt och Olle Axeland beskriver att det blev ”fullskalig panik” när de fick reda på att säsongen skulle visas. 

– Det var direkt negativt, alla var chockade. Jag ska vara helt ärlig, jag trodde inte att det var sant. Jag tänkte att det bara var någon som jävlades med oss, men sedan blev det bekräftat samma dag, säger Olle Axeland och fortsätter:

– Men samtidigt, vi alla gick med på detta valfritt och vi alla visste att det skulle sändas då. Det är lite ”suck it up” just nu, vi får bara acceptera läget och gå vidare.

Stödet till deltagarna

Ida Fransson som även hon är en av deltagarna i säsongen delar bilder av de negativa reaktionerna.

– Det är mycket negativet och klagomål, man är lite orolig över hur folk kommer ta det. Jag tror att alla behöver ta ett djup andetag, det kommer lösa sig och alla finns ju där och stöttar, säger hon.

Ida Fransson, Olle Axeland och Jesper Bengtsson, som gör sin tredje ”Paradise hotel”-säsong, tycker alla att de fått bra stöd från Pluto TV.

– Stöd har funnits absolut, vi har fått hjälp av psykologer om det skulle vara så. Det har skötts väldigt professionellt, säger Olle Axeland.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.