Maria Forsblom och Jesper Börjesson fick testa parträning i "Nyhetsmorgon”-studion. Foto: TV4Maria Forsblom och Jesper Börjesson fick testa parträning i "Nyhetsmorgon”-studion. Foto: TV4
Maria Forsblom och Jesper Börjesson fick testa parträning i "Nyhetsmorgon”-studion.  Foto: TV4
Maria Forsblom och Jesper Börjesson. Foto: TV4Maria Forsblom och Jesper Börjesson. Foto: TV4
Maria Forsblom och Jesper Börjesson. Foto: TV4
Maria Forsblom och Jesper Börjesson. Foto: TV4Maria Forsblom och Jesper Börjesson. Foto: TV4
Maria Forsblom och Jesper Börjesson. Foto: TV4

Ställningarna får TV4- profilerna att bryta ihop

Publicerad

"Nyhetsmorgons" programledare står på alla fyra och flåsar i direktsändning. 

Maria Forsblom och Jesper Börjesson bryter ihop av skratt när de provar parträning i olika ställningar. 

– Förutom träningsvärk kan vi garantera många skratt, säger Maria Forsblom. 

TV4:s "Nyhetsmorgon" programledare Maria Forsblom och Jesper Börjesson hade besök av paret Sabina Dalfjäll och Antonis Vassiliou. De visar parövningar som kan få sommarträningen att bli mycket roligare. Forsblom och Börjesson ska så klart testa de svettiga övningarna och det dröjer inte länge innan programledarna ligger på golvet och gapskrattar. 

– Förutom träningsvärk kan vi garantera många skratt, säger Maria Forsblom.

 

LÄS MER: Maria Forsblom i tårar i Nyhetsmorgon.  

 

Under en övning ska både Maria och Jesper stå på alla fyra och krypa under varandra. Jesper Börjesson missuppfattar övningen och börjar krypa runt Maria vilket leder till att Maria bryter ihop av skratt ståendes på alla fyra. 

– Jag fattar ingenting, säger Börjesson mellan skrattattackerna. 

Visar ofta känslor i sändning

Programledarna får sig ett riktigt träningspass och är alldeles svettiga och andfådda efter övningen. 

Känslor är något som programledarna i Nyhetsmorgon visar ofta. Maria Forsblom började gråta under en sändning där hon får en kurs i att rädda barn som kvävs. Akutsjuksköterskan Camilla Thurell är på plats i TV4:s studio med dockor för att visa hur man går till väga för att rädda sina, eller andras, barn från att kvävas.

När de går igenom de olika stegen på dockorna och slår hårt på deras ryggar, blir det lite för mycket för programledaren, som blir skakig på rösten och snörvlar till flera gånger.

– Det var lite oväntat jobbigt faktiskt, säger hon i direktsändning och får en kram av kollegan Peter Jihde. 

 

LÄS MER: Lärarens glädjefnatt - efter Trissvinsten: "Gud!"

 

Både Jesper Börjesson och Maria Forsblom har flera år på TV4 bakom sig. Börjesson började som allmän reporter på kanalen år 1996 och har sedan dess bland annat varit inrikespolitisk reporter och programledare. 2011 tog han över "Nyhetsmorgon Lördag" efter att Lasse Bengtsson slutat. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag