Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Staden var lika vit som Oscarsgalan

Leonardo DiCaprio är nominerad till en Oscar.Foto: Matt Crossick
Förra årets vinnare Eddie Redmayne.Foto: Jim Ruymen

Vitt som Oscarsgalan, skrev New York Post på sin förstasida när ovädret var på gång.

Och nog blev det vitt alltid.

70 centimeter snö föll och hela New York stannade. Gator stängdes av. Showerna på Broadway ställdes in. Liksom Bruce Springsteens konsert på Madison Square Garden. Plus några tusen flyg, inklusive det jag själv skulle suttit på till Iowa för att i går se Hillary Clinton debattera mot Bernie Sanders.

FAKTA

HISSAR:

HBO-serien ”Girls” är snart tillbaka, i trailern hänger tjejerna på rispuddingbaren ”Rice to Riches” i mitt kvarter. Känns tryggt!

FAKTA

DISSAR:

Charlie Sheen - galnare än någonsin. Vårdnadstvisten har enligt New York Post övergått till regelrätta dödshot som även riktats mot döttrarna.

FAKTA

VI SÅG:

”The Big Short” om finanskrisen 2008 regisserad av Anchorman-regissören Adam McKay. Rolig, smart och så lite Ryan Gosling på det.

FAKTA

PSSST….

Skådespelaren Gillian Anderson erbjöds hälften så mycket i lön som sin manliga kollega David Duchovny inför nya säsongen av Arkiv X (Sverigepremiär på torsdag). Vilka jäkla dumheter. Tack och lov orkade Anderson ta fighten och höll dessutom inte tyst om saken vilket ledde till rubriker, några tv-gubbar som fick skämmas – och i bästa, bästa fall ett litet steg på vägen mot mer jämställda löner även i tv-branschen.

Vi pulsade på. Sa ”stay warm” till människor vi inte kände, påpälsade som Leonardo DiCaprio i The Revenant.

Leonardo DiCaprio, ja. Fyra gånger förut har han nominerats till en Oscar – och aldrig vunnit. Men nu måste det vara dags, enligt förhandstipsen. The Revenant som är nominerad till totalt tolv statyetter, regisserad av Oscarsvinnaren Alejandro G. Iñárritu och dessutom ”inspirerad av verkliga händelser” vilket brukar falla jurymedlemmar på läppen.

Leonardo DiCaprio har plågat sig

Desto viktigare: Leonardo DiCaprio har plågat sig igenom rollen. Förra årets bästa manliga skådespelare Eddie Redmayne berättade hur hela kroppen förvrängdes efter att ha gått in i rollen som Stephen Hawkin.

Årets dessförinnan: Matthew McConaughey bantade ner sig till ett benrangel i Dallas Buyers Club. Gud förbjude en skådespelare som gör det så lätt för sig, skriver GQ.

Insatser oavsett hudfärg

DiCaprio åt rå bisonlever, frös nästan ihjäl, odlade ett enormt skägg och kröp in i ett hästkadaver. Hade vi märkt någon skillnad om han åt kött som han inte riskerade att bli sjuk av? Såklart inte. Finns det en enda intervju där han inte berättat hur hemskt det var? Såklart inte.

Sånt imponerar på juryn.

Vet ni vad som mer borde imponera på juryn? Skådespelarinsatser oavsett hudfärg. Att ingen av årets 20 skådespelare (i år heller) är annat snövita är pinsamt för alla inblandade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.