Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SR:s tabbe – erkänner nytt fel i Melodikrysset

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: YLWA YNGVESSON

Det har blivit fel i Melodikrysset – igen.

Felet är den tredje smällen mot lyssnarna på bara fyra veckor.

Felet finns i versionen av krysset som först skickats ut till medier. En korrekt version har skickats ut som SR nu hoppas att medier hann uppdatera till.

Brukar du göra Melodikrysset?

”Vi har tyvärr upptäckt att det Melodikryss som ursprungligen har distribuerats till medier inför programmet på lördag 17 nov är felaktigt”, skriver Sveriges Radio på sin hemsida.

Sveriges Radio har dessutom hittat ett fel i krysset som ska sändas om två veckor, den 1 december. Buggen i SR:s system som gjort att flera kryss blivit felaktiga ska nu vara hittad och åtgärdad.

– Det är oerhört beklagligt att det blivit så här gång på gång men nu har vi i alla fall lyckats lokalisera felet. Vi har ganska lång framförhållning med kryssplanerna beroende på att flera tidningar trycker sina radio- och tv-bilagor långt i förväg. Detta har gjort att felet kunnat visa sig vecka efter vecka. Jag beklagar verkligen detta trassel! Jag hoppas att vi hörs på lördag, säger programledaren Anders Eldeman till Sveriges Radio.

SR har nu även lagt ut det rätta Melodikrysset på sin hemsida.

Orsakade lyssnarilska

Den 27 oktober klockan 10.03 uppstod stor lyssnarilska när många bänkade sig för sin lördagstradition – att lösa Melodikrysset. Krysset i tidningarna stämde helt enkelt inte överens med det som sändes ut i radion.

Redan veckan efter, den 3 november, var det dags igen – trots att kanalen kallat in experter för att gå till botten med problemet. Då inledde Anders Eldeman sändningen med att pudla för missen den gångna veckan men tvingades sedan be om ursäkt för det nya felet.

Efter de båda kaosveckorna hittade Sveriges Radio felet och meddelade att det lösts.

– Det är ett ganska komplicerat system och det visade sig att det flyttat siffror ett hack av sig självt, sa SR:s underhållningschef Daniel af Klintberg till TT då.

Trots detta är det nu fel igen.

Gör så här om du fått fel kryss

Det fel som uppstått i Melodikryss nr 46 (17 november) består i att siffran 5 borde suttit i det lodräta ordet mellan Lodrätt 1 och 2. Detta innebär att nuvarande 5 skulle varit en sexa. Resten av numreringarna är därmed en siffra efter. Det skulle alltså vara nr 16 nere i högerhörnet.

Källa: Sveriges Radio

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!