"Springsteen vet hur man utför mirakel"

Publicerad
Uppdaterad
Bruce Springsteen är en unik artist.
Ingen kan kasta sig lika halsbrytande mellan olika stilar och fortfarande hålla publiken i sin hand.
Springsteen har en förmåga att få publiken att känna sig utvald, älskad och jag tror att han uppriktigt älskar publiken lika mycket tillbaka.
I natt fick han hela Globen att gunga till gammal amerikansk folkmusik, i vissa fall flera hundra år gammal. Senaste skivan "We shall overcome" är på så vis ett på papperet omöjligt projekt. Ohippt, oväntat och till synes onödigt. Men Springsteen vet hur man utför mirakel. Han får vuxna människor att ställa sig upp och jublande stämma upp i gamla söndagsskoledängan "This little light of mine" ("Det lilla ljus jag har"), och det är bara slutet på historien. Början är minst lika bra. Springsteen inleder med "Atlantic city", och blandar gammalt och nytt, eget och andras, utan att något faller ur ramen. Det är inte helt perfekt. Men det är uppsluppet, själfullt och vansinnigt kul. Springsteen och hans 15-mannaband öser på med musik som har en respektingivande medelålder men en sprudlande vitalitet. Det är långt ifrån hans klassiska rock'n'roll-explosioner med E Street Band. Men det är inte sämre, och inte mindre klassiskt. Fotnot: Läs mer i tisdagens Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag