Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Springsteen: ”Svåraste för mig var att bilda en familj”

”Mest stolt över min relation med min fru och mina barn”.
Bruce Springsteen, 71, medverkar i SVT:s ”Skavlan”.Foto: SVT
Totalt har han släppt 20 studioalbum, över 70 singlar och över 20 livealbum. Trots det är han fortsatt osäker.Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Bruce Springsteen, 71, är aktuell med nya plattan ”Letter to you” som släpps under fredagen. 

Inför släppet, som sker på fredagen, medverkade ”Bossen” i SVT:s ”Skavlan”, där han berättar om sina mentala problem, osäkerheten inför musiken, och det svåraste han gjort i livet. 

– Det svåraste för mig var att bilda en familj som fungerar, säger han i ”Skavlan”. 

Inspelningen av den nya plattan ”Letter to you” ska ha ägt rum hemma på Springsteens gård i New Jersey och endast tagit fem dagar att slutföra. 

I ”Skavlan” berättar han att han fortfarande, som 71-åring, är osäker på sin musik, om han fortfarande har det som krävs för att producera rockmusik. 

Det är dock inte bara musiken som gäckat ”Bossen” under åren. Han har också fått kämpa på det personliga planet. 

– Jag skulle säga att det svåraste för mig var att bilda en familj som fungerade. Jag är förmodligen stoltast över min relation till min fru och mina barn. Att tackla de mentala svårigheterna som jag hade i 30-årsåldern och andra delen av mitt liv. Sedan mitt jobb, men det kommer lite längre ner på stegen efter det personliga.

Bruce Springsteen: ”Samma osäkra barn”

Totalt har han släppt 20 studioalbum, över 70 singlar och över 20 livealbum. Trots det är han fortsatt osäker. 

– Du är samma osäkra barn som du var när du var 15-16, alla de sakerna följer dig i livet. Du vaknar upp och tänker ”hey, kommer jag någonsin skriva en bra låt igen? Jag vet inte, jag tror det, jag hoppas det.”, säger Springsteen. 

71-åringen menar att en av de viktigaste delarna han har i sitt yrkesmässiga liv är balansen.

– Det är sidor av dig som jag tror är nödvändiga för balansen, att du aldrig glömmer när du var 15-16 och osäker på vart du var på väg eller vad du skulle göra av ditt liv. Osäker på vad ditt liv skulle bli, osäker på din plats i världen. Du är alltid sammankopplad med den delen av dig, och jag tycker att det är en viktig del för att behålla balansen och fötterna på jorden, men ja, jag är fortfarande osäker. 

Skavlan sänds på fredag 21.00 i SVT1. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.