Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Springsteens avtal med åklagaren – frias från rattfylla

Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN

Bruce Springsteen har slutit ett avtal med åklagare.

Rockstjärnan frias från rattfylla och trafikförseelser.

Men han döms för att ha druckit alkohol på statlig mark, skriver TMZ.

Den amerikanske rocklegenden var åtalad för att ha kört full i november förra året.

Han ska ha riskerat fängelse för lagöverträdelsen.

Nu skriver den amerikanske nöjessajten TMZ att artisten har kommit överens med åklagare om att han ska dömas för att ha druckit alkohol i det statliga rekreationsområdet Gateway National Recreational Area, där alkoholdrickande är förbjudet.

Straffet blir böter på 4 100 kronor.

– Mr Springsteen är nöjd med utfallet av dagens rättegångsprocess. Mr Springsteen, som inte har några tidigare domar mot sig, erkände frivilligt sig skyldig till att ha konsumerat alkohol i ett slutet område, säger hans advokat Mitchell Ansell till TMZ.

Det var den 14 november som Bruce Springsteen, enligt New York Post, ska ha blivit bjuden på en tequilashot av ett par fans när han var på en motorcykeltur i rekreationsområdet. Området ligger på halvön Sandy Hook i Springsteens hemstad New Jersey.

Parkpolisen ska ha sett händelsen på avstånd stoppat Springsteen när han körde från fansen. 

Artisten hade då 0,2 promille alkohol i blodet, enligt en källa till Asbury Park Press. Det är en fjärdedel av New Jerseys gräns för rattfylleri på 0,8 promille.

I åtalet ingick förutom rattfylleri, vårdslöshet i trafik – men också den åtalspunkten lades ned. 

Bruce Springsteen gästar ”Skavlan”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.