Sprickan i ”Robinson” trots succén i tävlingarna

Johanna Thorén.
Paul Michael Wrenkler.
Paul Michael Wrenkler och Alexander Chennaoui tyr sig till varandra i ”Robinson”.

Trots dominans i tävlingarna går det en spricka genom lag nord i ”Robinson”.

Paul Michael Wrenkler, 31, har känt sig utanför och funderat på att ge upp.

– Jag känner inte hemlängtan, men jag undrar lite vad jag gör här, säger han i programmet.

I början av veckan fick tittarna se hur Lovisa Almén plötsligt blev svimfärdig och sjönk ihop på stranden på ”Robinson”-ön i Haparandas skärgård. Hon fick hjälp av de andra deltagarna och produktionens läkare. Efter att ha börjat krampa fördes hon i väg i ambulansbåt mot sjukhus.

Senare under veckan kom beskedet att Lovisa Almén lämnat programmet på grund av hälsoskäl.

Bortsett från det bakslaget har succén för lag nord fortsatt.

Laget erövrade återigen den åtråvärda Robinsonstatyetten när man vann veckans tävling. Med det har laget ännu inte tvingats rösta ut någon i öråd.

”De har sin pakt”

Men allt är inte toppen.

Paul Michael Wrenkler – som anslöt som nykomling i efterhand – berättade i torsdagens avsnitt att han känner sig utanför.

– De har sin pakt från början, säger han i programmet i ett samtal med Alexander Chennaoui, mullvaden som inte heller han varit med i laget från starten.

Paul Michael Wrenkler tror att kärntruppen ledd av Johanna Thorén kommer att rösta ut honom så fort de får chansen.

– Min egen känsla nu när vi har vunnit är att det känns lite tungt, vilket är lite konstigt, men ja, så är det faktiskt, säger han i programmet.

– Det hade inte gjort mig så mycket att åka ut. Hade det varit ett helt annat lag där jag känt mycket mer samhörighet, att folk ville pakta med mig och gå långt, då kanske det hade varit annorlunda.

Bråk om mat

Bakgrunden är bland annat ett tidigare bråk i veckan. Paul Michael Wrenkler föreslog att männen i laget skulle få mer mat eftersom han menar att de bränner mer energi.

Idén föll inte väl ut hos kvinnorna.

– Det där är en riktigt onödig diskussion. Vi skiter i den, sa Johanna Thorén då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.