Sprickan i ”Gift vid första ögonkastet” – inte överens

UR ARKIVET. Här gifter sig Lars och Elinor i ”Gift vid första ögonkastet”. Klipp från tidigare avsnitt.
Johan Skantz.
Susanna Lundberg.

Kort efter vigseln upptäcker Johan Skantz, 31, och Susanna Lundberg, 32, i ”Gift vid första ögonkastet” att de är oense i synen på feminism och könsroller.

– Vi har fastnat lite i vissa diskussioner, säger hon i programmet.

Har du blivit ihopmatchad med någon?

Paren i ”Gift vid första ögonkastet” på SVT har gift sig, vaknat upp till sin första gemensamma frukost och flyttat ihop.

Under de första dagarna tillsammans upptäcker makarna hela tiden nya sidor hos varandra.

Susanna Lundberg får sig en tankeställare när Johan Skantz på besök hemma hos henne skämtar om att det är hon som borde städa i hushållet.

– De där skämten går inte riktigt hem här, säger hon till honom då i säsongens tredje avsnitt av ”Gift vid första ögonkastet”.

Susanna får sig en tankeställare när Johan skämtar om städning i ”Gift vid första ögonkastet”.

”Ganska respektlöst”

Hon utvecklar sin syn på frågan:

– Jag tycker att om man är man och vit, och är så pass privilegierad man kan vara, att skämta om sådant är ganska respektlöst, säger hon och fortsätter:

– Att vara fast i kvinnorollen tycker jag inte att han eller någon annan man har rätt att skämta om. De vet inte hur det är.

Johan Skantz förklarar i programmet att han anser att man ska kunna skämta om allt.

– Så länge man gör det på ett snyggt sätt, så det inte blir osmakligt, och jag kan tänka mig att hon har lite problem med det, säger han.

”Får så ont i magen”

Susanna Lundberg har en liten venussymbol tatuerad på ena armen.

– För mig handlar det om systerskap, att vi håller ihop. Men också att det är otroligt viktigt med hur man pratar om kvinnor. Man ska inte på något sätt känna sig utsatt för att man är kvinna, säger hon i programmet.

Hur mycket deras skilda synsätt och utgångspunkter kommer att påverka förhållandet återstår att se. Men Susanna Lundberg berättar i avsnittet att den första tiden var tuff.

– Livet som nygift är mycket svårare än vad jag trodde. Vi har fastnat lite i vissa diskussioner och vissa frågor. Eller jag har fastnat. Han verkar inte bry sig. Jag får så ont i magen, så ont i magen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.