Daniel Ek, vd och grundare för Spotify under presskonferensen i New York på onsdagen. Foto: Jason DecrowDaniel Ek, vd och grundare för Spotify under presskonferensen i New York på onsdagen. Foto: Jason Decrow
Daniel Ek, vd och grundare för Spotify under presskonferensen i New York på onsdagen. Foto: Jason Decrow
I mobilen har det konstnadsfria kontot en shuffle-version, vilket innebär att låtarna blandas. Vill du lyssna på låtarna i en bestämt ordning, utan reklam så är det premium-kontot som gäller.I mobilen har det konstnadsfria kontot en shuffle-version, vilket innebär att låtarna blandas. Vill du lyssna på låtarna i en bestämt ordning, utan reklam så är det premium-kontot som gäller.
I mobilen har det konstnadsfria kontot en shuffle-version, vilket innebär att låtarna blandas. Vill du lyssna på låtarna i en bestämt ordning, utan reklam så är det premium-kontot som gäller.
Hela Led Zeppelins katalog blir tillgänglig.Hela Led Zeppelins katalog blir tillgänglig.
Hela Led Zeppelins katalog blir tillgänglig.

Spotify blir gratis på alla mobila enheter

Publicerad

Spotify blir nu gratis på alla mobila enheter - och hela Led Zeppelins katalog blir tillgänglig.

Streamingtjänstens grundare Daniel Ek presenterade nyheten på onsdagen.

- Spotify blir gratis i alla mobila enheter i hela världen, säger han.

Fram till i dag har du behövt ett Spotify premium-konto för att kunna lyssna på musik via streamingtjänsten i din mobil eller på läsplattan.

Men sättet vi konsumerar musik har ändrats, och det blir allt vanligare att lyssna via sina mobila enheter - både hemma och på språng.

- Spotify blir gratis i alla mobila enheter i hela världen, säger Daniel Ek

Tanken med att göra tjänsten gratis är att öka användandet.

- Ju mer musik du lyssnar på desto mer benägen är du att vilja betala.

Två olika gratisversion

Spotifys nya gratisversioner har två olika inriktningar - en för datorer och läsplattor och en för mobiler.

- Gratisversionen på datorn och läsplattan är samma, vi tror att människor använder de enheterna på samma sätt. Vi tror inte att folk tar med sig läsplattan ut och springer, säger Jonathan Forster, företagets nordiska vd.

I mobilen har det konstnadsfria kontot en shuffle-version, vilket innebär att låtarna blandas. Vill du lyssna på låtarna i en bestämt ordning, utan reklam så är det premium-kontot som gäller.

- Vi har sett att folk mest lyssnar på musiken i mobilen på shuffle-läget, säger Forster.

Led Zeppelins katalog tillgänglig

Daniel Ek tindrade när han presenterade den sista nyheten för dagen: Nu kommer hela Led Zeppelins katalog finnas tillgänglig, exklusivt för Spotifys användare.

- Led Zeppelin... fantastiskt, säger han och fortsätter:

- När jag växte upp i Stockholm kunde jag inte sluta på Led Zeppelin, det är en stor ära för mig.

Spotify tar även bort den begränsningen för hur många timmar man kan lyssna på gratis.

Sedan förra året har Spotify utökat, från att finnas i 17 till 35 länder. Nu expanderar de ytterligare och lägger till 20 länder på listan. Bland annat Bolivia, Bulgarien, Chile, El Salvador, Malta och Slovakien.

 

Se hela presskonferensen från New York HÄR.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag