Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viaplay landar Martina Haags ”Det är något som inte stämmer” med Alexandra Rapaport

Martina Haag regisserar ”Det är något som inte stämmer” som har premiär 2023 på Viaplay.
Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay
Shanti Roney och Alexandra Rapaport.
Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay
Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay

Alexandra Rapaport, Ella Hammarsten Liedberg och Shanti Roney.

Viaplay bekräftar nu att man landat Martina Haags ”Det är något som inte stämmer”.

– Vi har samlat ett team i världsklass för att berätta denna drabbande historia genom en ovanlig narrativ struktur, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

Viaplay Group bekräftar nu att man landat filmatiseringen av Martina Haags båda romaner ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort”. 

Inspelningen av filmen har börjat i Stockholm med planerad premiär 2023 på Viaplay. 

Sedan tidigare är det bekräftat att Alexandra Rapaport gör en av huvudrollerna. Nu meddelas att Ella Hammarsten Liedberg, Shanti Roney, Adrian Macéus, Gustaf Hammarsten och Jessica Liedberg finns på rollistan. 

Filmen ”Det är något som inte stämmer” utspelas under två epoker. Alexandra Rapaport spelar Petra som 50-åring, när huvudrollsfiguren går igenom en skilsmässa, medan Ella Hammarsten Liedberg gör rollen på 80-talet och som 15-åring; hon går då de sista veckorna i nian, vilket är samtidigt som hennes föräldrar ska separera. 

Martina Haag om ”Det är något som inte stämmer” på Viaplay

Viaplay Group skriver: ”Epokerna vävs samman och handlar om Petra som befinner sig vid en brytpunkt vid två olika skeden i livet. Filmen blandar Petras känslor som växlar mellan djupaste sorg och jublande stark livsglädje.”

– Efter att ha skådespelat och skrivit manus till flera filmer känns det som ett naturligt steg att använda mina erfarenheter till att regissera min första långfilm. Och att börja med ”Det är något som inte stämmer” var ett självklart val eftersom böckerna är så oerhört viktiga för mig, säger Martina Haag.

Viaplay: ”Ett team i världsklass”

Martina Haag och Peter Arrhenius har skrivit manus till ”Det är något som inte stämmer”, som Haag regisserar. Filmen produceras av Calle Jansson och Mathias Gruffman på Bigster. Exekutiv producenter på Viaplay är Sara Askelöf och Helena Larand. 

– Detta storfilmsprojekt kommer att bjuda på hög igenkänningsfaktor hos tittare i Sverige, Norden och internationellt – faktiskt, för alla som någonsin älskat eller blivit älskade. Vi har samlat ett team i världsklass för att berätta denna drabbande historia genom en ovanlig narrativ struktur. Vi fortsätter att särskilja Viaplay genom vår investering i unika streamingupplevelser, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

Det var i april förra året som Bigster meddelade att man köpt filmrättigheterna till Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt”.

Manuset fanns klart, skrivit av Haag och manusförfattaren Peter Arrhenius. Någon vecka senare stod det klart att Haag skulle regissera filmen. Kort därefter bekräftades Alexandra Rapaport som en av huvudrollsinnehavarna. 

Det handlar böckerna av Martina Haag om

”Det är något som inte stämmer” gavs ut i oktober 2015 på Piratförlaget. Boken är en skilsmässoberättelse som beskrivs av förlaget som en ”roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.”

”Livet går så fort. Och så långsamt” kom 2017 och handlar om hur man ”formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.”