Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sylvester Stallone efter ”Tulsa king”: ”Ensamhet är en förbannelse från Gud”

Sylvester Stallone som Dwight Manfredi i ”Tulsa king”.
Foto: Brian Douglas / Paramount+
Sylvester Stallone.
Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Sylvester Stallone som Rocky Balboa i ”Creed”.
Foto: BARRY WETCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

En drömroll. 

Men också en som rör sig nära Sylvester Stallones egen ålder.

Klart han tackade ja till ”Tulsa king”. 

– Jag hoppas att tittarna inser att ensamhet, det är som en förbannelse från Gud, säger skådespelaren om tv-serien ”Tulsa king” i en exklusiv intervju med Expressen. 

En av Sylvester Stallones skådespelardrömmar var länge att få en roll i ”The Sopranos”. Han ville spela gangster, men också undvika genrens klichéer. Det han såg på tv var bättre än de filmroller som han erbjöds.

20 år senare har ”Tulsa king” premiär på SkyShowtime, streamingtjänsten som ersatte Paramount Plus i Sverige. Här får Stallone chansen att spela en maffiakille som han beskriver som unik. 

Serien fokuserar på Dwight Manfredi, i början frigiven efter ett 25 år långt fängelsestraff och direkt skickad till Tulsa i Oklahoma för att bygga upp ett nytt slags kriminellt välde. 

”Tulsa king” har premiär 28 november på SkyShowtime

I en exklusiv intervju med Expressen Nöje berättar Sylvester Stallone, nu 76 år gammal, om känslorna efter att inspelningen av de tio avsnitten var färdiga: 

– ”Jag har fått nog, aldrig igen”. Men så har jag sagt efter varje projekt de senaste 30 åren.

– Du vet, ”aldrig igen, nu ska åka och fiska i stället”, men sedan är det något som tar tag och drar mig tillbaka. Det är något i hjärnan som ställer till det. Jag vet inte varför, men jag fortsätter göra det här. 

Varför tror du att det är så? Du om någon har väl inget kvar att bevisa, om det inte är för dig själv?

– Jag tror att det är det som är grejen. Jag ville inte bli för mycket av en psykolog, men jag tror det handlar om hur du uppfostras och hur du växer upp, säger Sylvester Stallone och fortsätter: 

– Jag hade inte en särskilt bra barndom, och jag tror att det skapade ett slags tomhet, ett hål, inom mig som aldrig blir helt fyllt. När du har en familj som älskar dig kan det vara annorlunda, men när det inte är så, så måste man jämt och ständigt försöka fylla det där hålet. 

Känd som Rocky och Rambo

Sylvester Stallone är fortsatt mest känd för de r-roller – Rambo och Rocky – som definierat hans karriär. 

Enligt amerikanska branschuppgifter finns två prequels i utveckling med de både rollfigurerna. Hur mycket Stallone kommer vara involverad är fortsatt oklart. Det finns även långtgående planer på en realityserie som följer Stallone och hans familj. Så nej, den här actionstjärnan har inga planer på att sluta jobba. 

I premiäravsnittet av ”Tulsa king” får Dwight Manfredi napp på krogen. När han senare berättar att han är 75 år gammal lämnar kvinnan, nära hälften av Dwights ålder, snabbt motellrummet. 

Stallone har just den scenen nära hjärtat. 

– Jag tänkte på det som en dramatisk ploj, men också på att det här visar hur snabbt Dwight kan ersättas. Han är en dinosaurie, och detta är ytterligare en spik i hans kista. ”Du är inte relevant längre”. 

– Det som händer senare i serien är att Dwight börjar bygga en ny slags familj. Han söker godkännande hos främlingar, och jag hoppas att tittarna inser att ensamhet, det är som en förbannelse från Gud. Människor behöver människor, som de sjunger i låten.